16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Yunan pazarı ilgi görmedi

Atina Uluslararası Turizm Fuarı, yeterli katılımcı olmadığı için iptal edildi. Fuarı düzenleyen şirket, Tanıtma Müşavirliğimize gönderdiği yazıda "Beklentileri karşılayacak yeterli talep yok" denildi. Müşavir Faruk Amil, bu durumu  değerlendirdi.

Bu yıl 22/25 Kasım tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan fuar, son dakikada iptal edildi. Fuarı düzenleyen MACT S.A. adlı şirket, Kültür Müşavirliğimize "İlginin yetersiz olması ve beklentileri karşılayacak yeterli talebin bulunmaması nedeniyle fuarı iptal ediyoruz." diye bir gerekçe gönderdi. Merkezi Atina'da bulunan bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Londra Fuarı'nda olduğu için bundan sonra yaşanacak gelişmelerle ilgili bilgiye ulaşılamadı.


Bazı kaynaklar, fuar için Türkiye'nin 100 bin dolara masraf yapıldığını iddia etti.

Varşova Tanıtma ve Kültür Müşavirimiz Faruk Amil, TurizmdeBuSabah'a yaptığı açıklamayla durumu değerlendirdi. Otelcilerin bu fuara ilgi göstermediğini anlatan Amil, sadece TUROB'un orada bulunmak amacıyla bir stand kiraladığını söyledi.

OTEL FİYATLARININ ARTMASI, YUNAN PAZARINI ETKİLEDİ

İnternetin hızla gelişmesiyle birlikte fuarların yavaş yavaş öneminin azaldığına değinen Amil, şunları söyledi:
"Görüştüğüm turizmci arkadaşlar, internetin çok ön plana çıkmaya başladığını anlatıyor. İnsanlar bağlantılarını internet üzerinden kurdukları için fuarlara gitmek istemiyorlar.

Bir de İstanbul, fiyatları artırdı. Daha önce Yunanistan'dan gelen turist, karayoluyla geliyordu ve bunların ödeyecekleri miktar belliydi. Ancak İstanbul'da doluluk oranı çok arttığı için fiyatlar da bununla paralel olarak artmaya başladı. Karayoluyla gelecek kişinin maddi imkanı sınırlıdır. Bu müşteri kitlesini İstanbul'da karşılayacak otel standardı kalmadı. Bu müşteri İstanbul'a gelmemeye başladı."

Eda ÖZSOY / TurizmdeBuSabah
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 13:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?