20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Ziyaretçi sayısı 2 milyonu aşacak

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden peribacaları ve balon turları ile ünlü Kapadokya'yı ziyaret eden turist sayısı yılın ilk 5 ayında 1 milyona ulaştı.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kapadokya'nın tarihi ve turistik mekanlarını Ocak–Mayıs döneminde 600 bini yabancı, toplam 923 bin 931 turist ziyaret etti.

Geçen yılın aynı döneminde bölgeyi 500 bini yabancı, toplam 771 bin 563 turist ziyaret etmişti.

Peribacaları ve balon turlarının yanı sıra kayadan oyma butik otelleri, vadileri, termal tesisleri ile yurdun son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen tatil yöreleri arasında önemli bir yer tutan Kapadokya'da yıl sonuna kadar ziyaretçi sayısının 2 milyonu aşması bekleniyor.

Bölgede Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Göreme Açık Hava Müzesi, Mustafapaşa, Gülşehir Açıksaray ve Zelve ören yerleri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık ve Gülşehir St. Jean Kiliseleri, Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzeleri, Hacıbektaş Atatürk Evi, Hacı Bektaş Veli Müzesi ve Külliyesi, Kaymaklı, Derinkuyu, Tatlarin ve Özkonak yer altı kentleri, turistlerin ziyaretine açık bulunuyor.

Turistler, bölgedeki tarihi ve turistik mekanlar arasında en çok Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirleri ile Zelve ve Paşabağları ören yerlerine ilgi gösteriyor.
 

 

AA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 00:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?