22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Zonguldak-Almanya seferleri Mayıs'ta

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Zonguldak-Almanya arasındaki uçak seferlerinin Mayıs ayında resmen başlayacağını söyledi.

Oger Tur firması Türkiye Müdürü Adil Serim'i makamında ağırlayan Vali Erkmen, uçuşların başlaması konusunda gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirtti.

Vali Erkmen, Duesseldorf -Zonguldak uçuşlarının mayıs ayında başlayacağını belirterek, "Havaalanının resmi olarak açılışını gerçekleştirdik. Buna müteakiben tarifeli seferlerin başlatılması yolunda bir takım faaliyetlerimiz var. Öger firması önümüzdeki Mayıs ayından itibaren Almanya'dan Zonguldak'a direkt sefer yapma konusunda karar aldı.

Öger Tur Türkiye Müdürü önce havaalanını inceledi, sonra buraya gelerek bunun müzakeresini yaptık. Bu anlamda Almanya bağlantımızın esas ayağını oluşturan Duesseldorf-Zonguldak uçuşları Mayıs ayından itibaren başlayacak. Öger Tur yurt dışına sefer yapan bir firma. Bu anlamda havaalanının yurt dışına giriş-çıkış ayağını Öger Tur'la oluşturmuş oluyoruz" dedi.

Öger Tur Türkiye Müdürü Adil Serim ise, havaalanı için uygun uçakları bulunduğunu belirterek, "Şu anda uçuşlar için çalışmaları başlattık. Havaalanına inebilecek 737-300 tipi 134 yolcu kapasiteli uçaklar bizim firmamızda mevcut. Duesseldorf kentinde 250 bin Zonguldaklı bulunuyor. Havaalanında yapılması gereken bir takım hazırlıklar var. Bunlar tamamlandıktan sonra Mayıs ayından itibaren seferlere başlayacağız" şeklinde konuştu.

Ziyarette Vali Yavuz Erkmen, Öger Tur Türkiye Müdürü Adil Serim'e kömürden saat hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 18:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?