16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Zonguldak Havaalanı trafiğe açıldı

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nce işletme hakkı 25 yıllığına Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret'e verilen Zonguldak Havaalanı'nın hava trafiğine açıldığını duyurdu.

Erkmen, "Zonguldak Havaalanı'nın hava trafiğine açıldığının duyurulmasının ardından çok sayıda firma bizi arayarak teknik bilgiler almaktadır. Daha sonra bu firmaların uçak seferleri koyacaklarına inanıyorum" dedi.

Erkmen, DHMİ Genel Müdürlüğü'nün, yaklaşık 10 gün önce NOTAM sistemine dahil edilen Zonguldak Havaalanı'nın hava trafiğine açıldığını dünya havayolu şirketlerine deklare ettiğini ifade etti.

Erkmen, "Öncelikle Ulaştırma Bakanlığı'ndan işletme ruhsatı alınacak, daha sonra iç, ardından da gümrük ve diğer teşkilatların kurulmasıyla dış seferlere başlayacağız. Ancak ilk uçuşların önümüzdeki bir ay içinde başlayacağını tahmin ediyoruz. Seferlerinin başlaması bölge ekonomisine önemli katkıda bulunacak" diye konuştu.

1 milyon metrekare alanda 1991'de yapımına başlanan ve 11 Mart 1999'da dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in açılışını yaptığı havaalanı, DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından 2002 yılında trafik akışı olmadığı ve yolcu potansiyeli bulunmadığı gerekçesiyle yolcu uçağı inmeden kapatılmıştı.
cnntürk
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 14:41:46
Güncelleme :21 Ağustos 2007 Salı 14:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?