28
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

'Zülfikar'la turist artırma önerisi

Tahran Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Ataşesi Mehmet Kaya, İran’dan Türkiye’ye daha fazla turist çekebilmek için, Farsça hazırlanan İstanbul ve Marmara Bölgesi tanıtım broşürlerinin arkasına Hazreti Ali’nin kılıcı Zülfikár’ın fotoğrafının basılmasını önerdi. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı, öneriyi reddetti.

Tahran’dan telefonla ulaştığımız Kaya, ’Zülfikár’ın fotoğrafının broşüre konulması halinde bu ülkeden daha fazla turist gelebileceğini savundu. 2005’te İran’dan Türkiye’ye 1 milyon turist geldiğini belirten Kaya, iyi bir tanıtımla bu sayının 2 milyonu bulabilceğini söyledi. Kaya, Ankara ve İç Anadolu Bölgesi’ni tanıtan broşürlerin arka kapağına ise Mevlana ve türbesinin yerleştirilmesini önerdi. Hz.Ali’nin İran’da çok sevildiğini vurgulayan Kaya şöyle konuştu:

"Hz.Ali içerikli yayınlar İran’da çok ilgi görüyor. Eğer bizde Hz. Ali ile ilgili başka eserler varsa broşürün kapaklarına koyabiliriz. İlk olarak bakanlığa, Topkapı Müzesi’nde yer alan çift ağızlı kılıcın resminin konulmasını önerdim. İran’da 7 milyon turist potansiyeli var. Alışveriş yapmayı çok seviyorlar. En çok altın ve çeyiz eşyası satın alıyorlar. Kültür ve Turizm Bakanımız Atilla Koç, 17 Haziran’da İran’a gelecek ve bir turizm çalıştayı yapılacak."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 08:37:57
Güncelleme :31 Mayıs 2006 Çarşamba 08:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?