18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

5-6 yaş çocuğunun gelişim özellikleri

5 YAŞ ÇOCUĞU
 
Rahat, uyumlu ve sakindir. Önceki yaşlara göre daha ılımlıdır. Kurallara uymakta daha başarılıdır. Yaşıtlarıyla uzlaşmacıdır. Onlarla beraber olmak için birçok istek ve beklentilerinden vazgeçer. Sosyalleşme artmıştır. Grupla oyun oynar.
 
Özbakım becerilerinde oldukça başarılıdır. Giyinir, soyunur, yemeğini yer, basit ev işlerinde yardımcı olabilir.
 
Soyut kavramlar gelişmediğinden zaman zaman hayali yaratıklardan, karanlıktan ... korkabilir. Bu konuda onu anladığınızı hissettirmek, yanında olduğunuzu hissettirmek rahatlamasına yardımcı olur.
 
6 YAŞ ÇOCUĞU
 
Okul öncesinden okul çağına geçtiği dönemdir. Beş yaşındaki uyumlu sakin çocuğun yerine hareketli ve uyumsuz bir çocuk alır. Öğrenmeye isteklidir. Meraklı ve çevresiyle ilgilidir. Kas kontrolu oldukça gelişmiştir. Değişkendir. Süt dişleri yerine kalıcı dişler gelmeye başlar. Hayali korkular bu yaştada görülebilir. Kuralların neden olduğuyla ilgili sorular sorar. Sorumluluk almayı sever, öğremeye meraklıdır. Daha geniş gruplarla oyun kurar. Oyunun kurallarınıda kendi aralarında belirlerler.
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 20:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasibe altuntaş IP: 85.103.161.xxx Tarih : 19.02.2007 22:25:27
5 yaş çocuğunun tüm gelişim özelliklerini öğrenmek istiyorm yardımcı olabilirmisiniz acaba ben çocuk gelişimi bölümünde okuyorm ve proje ödevim var yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim