3
Mayıs
2024
Cuma
AKDENİZ

Ispartalı zehir soluyor

Isparta'da hava kirliliğinin önüne geçmek için doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini savunan Vali Ali Haydar Öner, her mahallede maddi durumu yetersiz bir ailenin evine ücretsiz doğalgaz verilmesi yönünde talimat verdi.

Isparta'da hava kirliliğinin önüne geçmek için doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini Mahalli Çevre Kurulu Toplantı'sında açıklayan Vali Ali Haydar Öner, yoksul vatandaşların doğalgaz masraflarının üstlenilebileceğini söyledi.

Okulların gelecek eğitim öğretim yılından itibaren doğalgazla ısınması için hazırlıkların başlatılmasını isteyen Vali Öner, her mahallede bir yoksul vatandaş tespit edilip evine doğalgaz götürüleceğini kaydetti. Vali Öner, İl Genel Meclisi'nde meclis üyelerine yönelik konuşmasında, "Çevre ve Orman İl Müdürümüze talimatı verdim. Şehit aileleri arasında en yoksul 10 aile ve her mahallede bir yoksul aile tespit edip evlerine doğalgaz götürebiliriz. Kömür masrafı yerine doğalgaz masrafını üstlenebiliriz. Doğalgaz kullanımını yaygınlaştırarak, ateşçiler yetiştirerek hava kirliliğinin önüne geçebiliriz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 22:17:37