4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

"AB Öykü Yarışması" başlıyor

Adana Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği Bilgi Bürosu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen, "Avrupa Birliği Öykü Yarışması" kapsamında bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Sabancı Anadolu Tekstil Teknik ve Anadolu Tekstil Meslek Lisesi’nde yapılan seminerde, Öykü yazarı Cemil Kavukçu tarafından, “Öykü Yazımı”, Avrupa Birliği Uzmanı Ceren İşat tarafından da yarışma içeriğini oluşturan, “Avrupa Birliği’nin Temel Değerlerini Oluşturan Eşitlik” konularında eğitim verildi.

AB Bilgi Büroları ve Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri'nin bulunduğu 16 ilde gerçekleştirilecek olan yarışmaya, ortaöğretim 9. sınıf öğrencileri katılabilecek. İki aşamadan oluşan öykü yarışmasının il sonuçlarının belli olmasının ardından, Ulusal Yarışmada ilk üç dereceyi elde eden eser sahipleri Brüksel ve Stockholm gezisine katılmaya hak kazanacak.

Yarışmanın Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği sürecinde, gençlerin somut bilgilere dayanan fikirler geliştirmelerine olanak sağlamak amacıyla düzenlendiğini belirten ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, “Bu yarışmanın öğrencilerimizin AB ve Türkiye'nin üyelik sürecini doğru bir şekilde anlayıp yorumlamasına önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum” dedi.

Adana Ticaret Odası’nın, 2000 yılında Avrupa Birliği Bilgi Bürosu’nu, 2004 yılında ise Avrupa Bilgi Merkezi’ni oluşturarak üyeleri ve tüm bölge halkının Avrupa Birliği ile ilgili bilgi ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet vermeye başladığını hatırlatan Şaban Baş, konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl yine Odamız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen AB Öykü Yarışması’nda Türkiye genelindeki ilk iki dereceyi Adana’dan iki öğrencimiz kazanarak Brüksel ve Paris gezileriyle ödüllendirilmişlerdi. Öncelikle gençlerimize yurtdışı tecrübe edinme fırsatı yaratan böylesine önemli bir imkan sunabilmekten dolayı mutluyuz. Çünkü bu yarışma neticesinde öğrencilerimize, ailelerinin kısıtlı imkanları dolayısıyla henüz Türkiye’nin birçok yöresini bile görmedikleri bir dönemde, Avrupa’nın en önemli şehirlerini tanıma ve vizyonlarının gelişimine katkı sağlayabiliyoruz. Ülkemizin Avrupa Birliği’ne entegrasyonu ve müzakere sürecine katkıda bulunmanın, başta kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere hepimizin en önemli görevlerinden birisini oluşturduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda, Odamızın Avrupa Birliği çalışmalarında Adana’nın ve bölgenin en önde gelen kuruluşu haline geldiğini gururla ifade etmek istiyorum. Odamız gençlerin önünü açmak için eğitim, bilgilendirme ve hatta yatırım faaliyetlerine hızla devam etmektedir. Çünkü yarının Türkiye’sini bugünün gençlerinin hazırlayacağını çok iyi biliyoruz.”

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.avrupa.info.tr adresinden ulaşılabileceği açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 11:09:21
Güncelleme :5 Mayıs 2009 Salı 11:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?