29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Kestiği kulak 2 bin lira

Alkollü halde eve gelen kocasının burnunu kıran, 10 gün sonra yaşanan ikinci kavgada ise kulağını kesen Nazire Ü.'ye toplam 2 bin TL para cezası verildi. Ceza, 5 yıl suç işlememe şartıyla ertelendi

Adana Yamaçlı Mahallesi'nde yaşayan 64 yaşındaki Şaban Ü. iddiaya göre 27 Kasım 2012'de alkol alıp gittiği evde eşi Nazire Ü. ile (35) "Sana aldığım altın setini neden ağabeyine verdin?" diye tartıştı. Nazire Ü., yüzüne yumruk attığı eşini darp etti. Burnu kırılan Şaban Ü. şikâyetçi oldu.

'HALIYA TAKILIP DÜŞTÜ'

10 gün sonra yine eve alkollü giden Şaban Ü. ile eşi arasında yine tartışma çıktı. Nazire Ü. bu kez mutfaktan aldığı bıçakla kocasının kulağını kesti. Hastanede kulağına dikiş atılan Şaban Ü. yine eşinden şikâyetçi oldu. Nazire Ü. hakkında iki ayrı dava açıldı. Tutuksuz yargılanan 4 çocuk annesi eşinin burnunu kırmadığını, sarhoş olduğu için kendiliğinden halıya takılıp düştüğünü söyleyerek suçlamayı kabul etmedi.

Kulak kesme olayı ile ilgili 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ise "Alkollü eve gelip bana saldırdı. Korkutmak isterken, bıçak kulağına geldi" diye savunma yaptı. Nazire Ü., Adana 8.Sulh Ceza Mahkemesi'nde "basit yaralama" suçundan bin 500 lira, 6.Sulh Ceza Mahkemesi'nde ise 500 lira adli para cezasına çarptırıldı. İki davada da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Hakkında 5 yıl denetimli serbestlik kararı verilen kadın, bu süre içinde suç işlerse para cezalarını ödemek zorunda kalacak.

...
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2014 Cumartesi 11:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?