Akınoğlu, ÇÜ Senato Salonunda yaptığı açıklamada, Çukurova'ya göç edenlerin sosyo-ekonomik seviyelerinin düşük olduğunu, bunun da çeşitli sorunları beraberinde getirdiğini söyledi. Adana'nın 82 il arasında göç vermede 55. sırada bulunduğunu kaydeden Akınoğlu, bu rakamın giderek düştüğünü, Adana'ya ve civar illere İstanbul, Ankara gibi yerlerden nitelikli göçler yaşandığını belirtti. Adana'nın 2023 yılında nüfusunun 3 milyon civarında olacağını, nüfusun şimdi olduğu gibi Seyhan ve Çukurova ilçelerinde yaşayacağını söyleyen Akınoğlu, yatırımların buna göre yapılması gerektiğini söyledi.
"İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ YATIRIMLARDIR"
Adana'nın işsizlikte Türkiye'nin birinci sırasında olmasına da değinen Akınoğlu, kendisinin ekonomist olmamasına karşılık, işsizliği önlemenin yolunun yatırımlardan geçtiğini ifade etti.
ÇÜ Ziraat Fakültesi'ne ait zeytinlik alanlardaki zeytinlerin kesiminin mahkemece yasaklandığını belirten Akınoğlu, "30-40 yıldır bu alanda zeytinler bulunmaktadır. Burada tapular ÇÜ'ye aitken imar düzenlemeleri sebebiyle bu yerler, mahkemede dava sürerken okullar bölgesi ilan edilerek elimizden alınmak istenmiştir. İmar düzenlemesine karışı bir dava açtık. Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusu ile Yüreğir Kaymakamlığı önce ÇÜ'nün tapulu kendi yerinde fuzuli işgalci ilan edilmiş, daha sonra yapılan çalışmalar neticesi Yüregir Kaymakamlığı, bizim işgalci olmadığımıza karar vermiştir. Hukuksuz tapu tescili ile ilgili dava sürerken mahkeme verdiği ara karar ile zeytin ağaçlarının kesimini yasaklamıştır" dedi.
"MENEKŞE'DE YENİ YAPILARA İZİN YOK"
2006 yılında çıkan bir yasa ile Türkiye'de 21 yerde doğal yaşamı geliştirme sahasının oluşturulduğunu ve 2008 yılında d Adana'daki doğal yaşam alanı ile ilgili bir harita çıkarıldığını ifade eden ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Çukurova Üniversitesi'ndeki Mithat Özsan Bulvarımın sol tarafı ve Menekşe yarım adası dahil büyük bir bölümün bu alana dahil edildiğini, söz konusu alanda inşaatların durdurulduğunu öve yeni ruhsatların verilmediğini belirterek, "Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte bu alanlara ağaç dikmeye hazırız" dedi. Akınoğlu, üniversite olarak doğal yaşam alanı içerisine kesinlikle yeni bina yapmayacağız" dedi.
ÇÜ. Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, üstten giden raylı sistemini yabancılar dahil hiç kimseye anlatamayacaklarını belirterek, Balcalı Hastanesi'ne gelen hastaların yüzde 90'nının Adana dışından geldiğini bu nedenle ÇÜ' ye yönelik bir raylı sistem taleplerinin bulunmadığını, yapılacak raylı sistemin Kozan Yolu'na kaydırılması gerektiğini söyledi.
"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ SUÇ İŞLİYOR"
ÇÜ. Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Danıştay kararı ile TOKİ Hastanesi'nin durdurulduğuna dikkat çekerek, "Devletin bir yatırımı olan bu hastanenin inşaatı yüzde 0 seviyesine gelmiştir. Bu yerin yıkılmasına gönlümüz razı değil ama ortada da bir mahkeme kararı var. Son günlerde Adana Büyükşehir Belediyesi'nde başkanlar ve vekilleri sık sık değişiyor ama ne hikmetse işlemler sürüyor. Yargıya rağmen Büyükşehir Belediye Meclisi imar revizyonu ile işlemleri yürütüyor. Bu karara imza atan Belediye Meclisi üyeleri suç işliyor. İmar revizyonu kararı askıya çıkarılmıştır. Bu uygulamaya itiraz ettik. Bazı sorunlar diyalog ile çözülür. Ancak her türlü çözüme açığız" dedi.
Adli Tıp Kurumu'nun şehir dışına taşınmasına sıcak baktıklarını ifade eden Akınoğlu, inşaata Adalet Bakanlığı tarafından yapılması şartıyla Adli Tıp Kurumu'nun üniversite içerisinde kurulması gerektiğini ve bu konuda görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
Bu yıl 5 bin civarında öğrenci mezun ettiklerini yeni eğitim sezonunda ise 10 bine yakın öğrenci alacaklarını söyleyen Akınoğlu, toplam 40 bin civarında öğrenciye bünyelerinde barındıracaklarını sözlerine ekledi.