2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

"Bilimsel Bölge Toplantısı" düzenlendi

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, devletin, vatandaşın diş hekimliği hizmetini muayenehanelerden almasını sağlaması gerektiğini bildirdi.

Türk Dişhekimleri Birliği'nin 100. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında Adana Hilton Oteli'nde düzenlenen "Bilimsel Bölge Toplantısı"nın açılış konuşmasını yapan Yıldırım, dünyanın çok ciddi bir ekonomik kriz ortamı yaşadığını, bu krizden Türkiye'nin de mutlaka etkileneceğini belirtti.

Yaşanan krizin insan sağlığını da çok ciddi etkileyeceğini ifade eden Yıldırım, Türk sağlık sektörünün, 2001'de yaşadığı krizin benzerini önümüzdeki günlerde tekrar yaşayabileceğini kaydetti.

Türkiye'nin terörden dolayı da çok zor ve sıkıntılı günler yaşadığının altını çizen Yıldırım, diş hekimlerinin de bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade ederek, "Aydınlar üzerine düşen görevi yerine getirmezlerse Türkiye'nin geleceği aydınlık değildir. Bir vatandaş, bir hekim olarak bu çatışma ortamının yok edilmesi için çaba harcamalıyız" dedi.

Diş hekimliği mesleğinin sorunlarına da değinen Yıldırım, diş hekimlerinin işsiz gezdiği bilinmesine rağmen, yeni diş hekimliği fakülteleri açıldığına dikkat çekerek, "Bu durumda yeni fakülteler açmak, ülkenin kaynaklarını heba etmek demektir. Bugün kamuda çalışan diş hekimi günde 27 hastayı muayene ederken, muayenehanesi olan diş hekimi günde 9 hastayı muayene etmektedir. Biri yoğun çalışırken, diğeri boş oturmaktadır" diye konuştu.

Diş hekimliğinin artık gözde bir meslek olmaktan çıktığını vurgulayan Yıldırım, bir araştırma yaparak, diş hekimlerine "Çocuklarınızın diş hekimi olmasını istiyor musunuz?" diye sorduklarını, yüzde 69'undan olumsuz cevap aldıklarını ifade etti.
Muayenehanesi olan diş hekimlerinin, Sağlık Bakanlığı'nın diş sağlığı merkezleriyle rekabet etmek durumunda bırakıldığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Devlet, vatandaşın diş hekimliği hizmetini muayenehanelerden almasını sağlamalı. Diş hekimlerinin bu talebi, mesleğin geleceği açısından bir dönüm noktasıdır. Biz diş hekimleri olarak duyarlılığımızı kaybedersek, diş hekimlerinin sistem içerisine girmesi mümkün olmayacaktır. Bu tür etkinliklere katılmaz, destek çıkmazsak karşı taraf bizi önemsemeyecektir."

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Asım Savaş da, bu toplantıda, bilim ve insanlık adına bir araya geldiklerinin altını çizdi. Türkiye'de sahte diş hekimleri ordusunun bulunduğuna dikkat çeken Savaş, "Sahte diş hekimleriyle mücadelemiz sırasında muayenehanelerimiz basılmış, hatta yakılmıştır. Ancak biz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Biz insanları seviyoruz. İnsanları sevmeyen diş hekimi olamaz. Bu mücadelede devlet erki yerini belli etmezse başarılı olunamaz" dedi.

Yıldırım ve Savaş'ın açılış konuşmalarının ardından bilimsel toplantıya geçildi. Toplantıyı, Adana ve çevre illerden çok sayıda diş hekimi katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 13:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?