3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

"CHP çarşaf açılımında geç kaldı!"

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "çarşaf" ve "şalvar" açılımının, çok geç olmakla beraber Türkiye için iyi bir şey olduğunu belirterek, "Ümit ederim ki seçime kadar değil, sonuna kadar giderler, çünkü insanları kıyafetlerine göre biçimlendirmek mümkün değil" dedi.

Fırat, genel başkan yardımcılığı görevinden istifa ettikten sonra ilk kez geldiği Adana'da, havalimanında partilileri tarafından coşkuyla karşılandı.

Havalimanından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fırat, Baykal'ın "çarşaf" ve "şalvar" açılımıyla ilgili soru üzerine, "Çok geç olmakla beraber tabii Türkiye için iyi bir şey. Ama ümit ederim ki seçime kadar değil, sonuna kadar giderler, çünkü insanları kıyafetlerine göre biçimlendirmek mümkün değil" diye konuştu.

Türk toplumunun diktatörlükle yönetilen, radikal toplum değil demokratik bir toplum olduğunun altını çizen Fırat, "Bu toplumda çeşitli düşünceler, çeşitli fikirler, çeşitli giyim tarzları bunların hepsi olacaktır ve hepsi vatandaşımızdır. Hepsine sevgi ve saygıyla yaklaşmamız gerekir. Ümit ederim ki, CHP çok uzun bir süreden sonra bu noktaya gelmişse ben kutluyorum. Samimi olup olmadığını hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın temayül yoklamasına katılmayı kabul etmeyerek AK Parti'den istifa etmesini de değerlendiren Fırat, şunları söyledi:
"Aytaç Bey'in böyle bir ifadede bulunmasını, temayül yoklamasını kabul etmemesini yadırgadım. Bundan sonraki siyasi hayatında da başarılar diliyorum. AK Parti olarak hepimiz beraber yola devam etmeyi arzu ederdik. Ama ayrılmak isteyen de olursa, onlara da bir şey söyleyecek durumda değiliz. Ama çatımız AK Parti'dir. Hepimiz seçilmişsek, bir yere gelmişsek şunu unutmamamız lazım ki AK Parti'li olduğumuzdan dolayıdır."

Dünyada yaşanan global krizi de değerlendiren Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dünyada global bir kriz yaşanıyor. Ancak şunu söylemem gerekir ki en az etkilenen ülke Türkiye oldu. Bu daha önce alınmış olan tedbirler nedeniyledir ve hükümete olan güven nedeniyledir. Ümit ediyoruz ki bir an önce bu krizi atlatabilelim. Bunun Türkiye'yi etkilemeyeceğini düşünmek mümkün değil, etkileyecektir, etkiliyor. Ama ümit ederiz ki bunu en az zararla atlatalım."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 21:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman çelebi IP: 95.65.201.xxx Tarih : 4.12.2008 16:05:23

ne oldu ne bu endişe oyun bozuldu dime.. Amerikan uşakları ve bizzat emperyalizm türbanı kullanırken sesleri çıkmayanlar şimdi CHP yi eleştiriyor. Allah şahit olsunki CHP artık tek parti zihniyetinden kurtulmuş ve emperyalizmin oyuncağı haline getirilmek istenen türbanı milletine iade etmiştir. Ne mutlu müslüman gibi yaşayıp müslüman gibi giyinene.. ne mutlu emperyalizme hizmet etmeyen gerçek müslümanlara.. tuncay özkan gibi laikçi tayfanın temizlenip gerçek kemalistlerin iş başına geldiği gerçek chp ye merhaba !