4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

"Çocuğumu sakın dövmeyin"

Adana'da hayırsever vatandaşlar tarafından verilen gıda paketlerini dağıtan İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, gittiği bir evde çocuğu okula gitmediği için şikayet eden anneye, "Tamam biz sizin çocuğu karakola alır nasihat ederiz" demesi üzerine anne, "Çocuğumu sakın dövmeyin" dedi.

Gıda paketlerinin dağıtımı için Şakirpaşa Mahallesi'nde Nila Gemiri adlı kadının evine uğrayan Kesmez, gıda paketini teslim ettikten sonra ailenin sorunlarını dinledi. Nila Gemiri, askere gitmeye hazırlanan oğlu Ulaş Kibritoğlu'na (19) iş istedi. Kesmez de, kısa süre içinde kimsenin iş vermeyeceğini belirterek oğlu Ulaş Kibritoğlu'nun (19) öğrenim durumunu sordu. Oğlunun ortaokulu bitirdikten sonra liseye gitmediğini, gece yarıları eve geldiğini anlatan anne, oğlunun lise eğitimini tamamlaması için emniyet müdüründen yardım istedi.

Kesmez, Nila Gemiri'ye oğlunun mutlaka okuması gerektiğini aksi takdirde askere gidip gelmesi durumunda bile iş bulamayacağını belirterek, "Tamam oğlunuzu biz bir karakola alalım. Onunla konuşalım. Ben sizin bağlı olduğunuz karakoldaki komiser arkadaşa talimat vereyim gelip oğlunuzu buradan alsın. Onunla arkadaşlar bir konuşsun. Oğlunuz biraz asabi biri galiba. Ama mutlaka okuması lazım" dedi.

Anne Gemiri'nin "Sakın oğlumu dövmeyin" demesi üzerine Kesmez, "Hayır hayır kesinlikle. Biz oğlunuza okuması için nasihat edeceğiz. Okulun ne kadar önemli olduğunu anlatacağız" diye konuştu.

Kesmez daha sonra yaptığı açıklamada, emniyetin vatandaşı korumanın yanı sıra sosyal sorumluluklarının da bulunduğunu hatta bu konuda insanlara yardım edilmesinde taraf olduğunu belirterek, "Biz emniyet olarak muhtaç insanlara yardım edilmesine tarafız. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Bugün de bunun çalışmasını yapıyoruz. Ev ev gezerek halkımızın sorunlarını dinleyip çözüm bulmaya çalışıyoruz" dedi.

Daha sonra Kesmez, sokakta çocuklarla tek tek ilgilenerek onlara hediyeler verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 12:47:32
Güncelleme :1 Eylül 2009 Salı 12:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?