4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

"Denizleri Anma" yürüyüşü yapıldı

Adana'da siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 37. yıldönümü nedeniyle "Denizleri Anma" yürüyüşü düzenledi.

5 Ocak Meydanı'nda toplanan grup "Yusuf, Hüseyin, Deniz, sürüyor, sürecek mücadelemiz, kahrolsun emperyalizm" şeklinde sloganlar atarak, İnönü Parkı'na kadar yürüdüler.

Burada grup adına açıklama yapan Mert Özçelik, "6 Mayıs 1972'de 12 Mart cuntasının kurduğu darağaçlarında 3 THKO savaşçısı Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edildiler. Direnişin, devrimin ve sosyalizmin sloganlarıyla sonsuzluğa yürüdüler. Bu büyük devrimcilerin idamlarının 37. yılındayız, ama onları idam ederek mücadelelerini
yok edeceklerini düşünenler yanıldılar. Emperyalizmin ve faşizmin her düzeyde saldırılarına karşı meşru müdafaanın bir hak olduğu bilinciyle, insanlık onurunu temsil etmekte en öne çıktılar" dedi.

Özçelik konuşmasına şu şekilde devam etti: "Geleciğini arayan bir ülkenin doğum sancısıdır bugün Deniz'lere duyulan özlem. Halklarımız, Deniz'lerin ufka uzanan gözlerine baktıklarında kardeşliğe, sosyalizmin nihai zaferine uzanan mutlu geleceği görüyor. Devrimin yiğit öncülerine, önderliğimize, geleceği birlikte kuracağımız herkese, kendimize sözümüz var"

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 22:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?