3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

"Dostluk ve Adana kazansın"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak daha önceden planlanan yurtdışı gezisi nedeniyle haftasonu oynanacak olan Adana derbisini izleyemeyeceğini belirterek, her iki takıma da başarılar diledi. Durak, "Ezeli dostluk ve Adana kazansın" dedi.

Karşılaşmanın her iki takım açısından da önemli olduğuna değinen Durak, "Bu maçın önemi, Adana’daki futbol barışını ve özellikle de bu sezon Türkiye'nin alkışladığı başarılarımızı gölgede bırakacak gerginliğe yol açmasın. Ne mutlu ki bize, iki takımımızdan birinin 1. Lig’e çıkması garanti. Hatta iki takımımızın elele bir üst lige çıkma umudu da sürüyor.

Adana'nın futbolda elde ettiği bu başarıyı Pazar günü şölen havasında kutlayalım" dedi. Hem Adana Demirspor'un, hem de Adanaspor'un bu kentin değerleri olduğuna dikkat çeken Durak, "Bu sezon iki takımımız da Adana'nın tanıtımına ve kent halkının moral motivasyonuna önemli katkılar koydu. Pazar günü oynanacak derbi maçının ardından bu kentin sokaklarında kutlamalar yapılacak. Yani derbinin skoru ne olursa olsun Adana kazanacak.

Ben bu kentin Belediye Başkanı olarak, Adanaspor ile de Adana Demirspor ile de gurur duyuyorum. Pazar günü 5 Ocak Stadı'nın tribünlerini dolduracak tüm hemşehrilerime sesleniyorum; her iki takımımızı da bağrımıza basalım. Adana'nın futbolda elde ettiği başarıyı, birkaç kendini bilmez fanatiğin ortaya çıkaracağı gerginliğin gölgesinde bırakmayalım. Sahada mücadele edecek olan futbolcularımız da, son iki maçlarını düşünerek sertlikten uzak olsunlar ve kart görecek hareketlerden sakınsınlar" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 15:22:08
Güncelleme :2 Mayıs 2008 Cuma 15:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?