4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

"Engelliler İçin Spor Projesi" başladı

Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda başlattığı Avrupa Birliği (AB) destekli "Engelliler İçin Spor Projesi" başlatıldı.

Proje Genel Sekreteri Halim Tosun, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, oğlunun da engelli olduğunu, bu nedenle sorunlarını yakından bildiğini belirterek, yüzde 70'i AB destekli, 270 bin Euro bütçeye sahip proje ile engellilerin spor faaliyetlerine katılımlarını artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Projenin iki yıl devam edeceğini belirten Tosun, "Portekiz, İspanya, Finlandiya, Bulgaristan ve Türkiye'nin dahil olduğu bu proje ile engellilerin spora katılımı için dünyada geliştirilen tekniklerin paylaşımı esas alınıyor. Bu sayede yeni gelişen teknolojilerden kısa süre içinde biz de yararlanabileceğiz. Böylelikle engelliler spor etkinliklerine katılarak sosyal hayatta daha aktif rol oynayacak" dedi.

Proje Koordinatörlerinden Marta Lomrana ise proje ile engellilere fırsat eşitliği yaratmayı hedeflediklerini belirterek, bu nedenle engelliler için geliştirilen teknolojilerin paylaşımının çok önemli olduğunu kaydetti.

Proje ile engellilerin spor faaliyetlerine katılımını artırmak için yeni bir eğitim rehberi hazırlayacaklarını vurgulayan Lomrana, "Bu eğitim rehberi ile beden eğitimi öğretmenleri, engelli sporu konusunda daha detaylı bilgilendirilecek" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 13:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?