2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

"Hemşehriyiz" deyip dolandırdılar!

Adana'da bir üniversite öğrencisi, nereli olduğunu sorduktan sonra "Hemşehriymişiz. Kaza yaptık, acil paraya ihtiyacım var" diyen kişi tarafından dolandırıldı.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Barajyolu Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, şehrin yabancısı olduğunu tespit ettiği üniversite öğrencisi Ramazan Güzel'in (21) yanına yaklaşan 45-50 yaşlarındaki şahıs, önce çarşıya gitmek istediğini, toplu taşıma aracına nereden binmesi gerektiğini sordu.

Gencin "Ben de yabancıyım, bilmiyorum" demesi üzerine şahıs, "Nerelisin?" diye sordu. Gencin Çorumlu olduğunu söylemesi üzerine, şahıs da Çorumlu olduğunu, hemşehri olduklarını söyledi. Gençle sohbet etmeye başlayan şahıs, "Hemşehriymişiz. Burada askerimiz vardı. Kaza yaptık. Acil paraya ihtiyacım var. Sende ne kadar varsa ver. Hesabıma para havale edilecek. Yarın sabah buluşur, öderim. Hem bizim memlekette iş yerlerimiz var. Okulu bitirdiğinde seni işe de alırız" diyerek gencin parasını aldı.

Para verdiği şahıs ertesi sabah buluşma noktasına gelmeyince dolandırıldığını anlayan Ramazan Güzel, "Akşam eve geldiğimde arkadaşlarıma olayı anlattım. Onlar da aynı olayla karşılaşmış. Ben üzerimdeki 60 YTL parayı verdim. Arkadaşımın birisi de 40 YTL vermiş. Ben Çorumluyum dedim, şahıs kendisinin de Çorumlu olduğunu söyledi. Arkadaşım Diyarbakırlı olduğunu söylemiş, ona da Diyarbakırlı olduğunu söylemiş. Onun dışında hikaye hep aynı" dedi.

Çukurova Üniversitesi öğrencisi Güzel, "Verdiğim para değil de iyi niyetimin suistimal edilmesi zoruma gitti" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 10:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?