5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

'HiltonSA' için sert yanıt

Adana Hiltonsa’nın satılacağı yönündeki iddiaların dedikodudan ibaret olduğu bildirildi. Sabancı Holding’e bağlı Tursa Sabancı Turizm ve Yatırım İşletmeleri A.Ş. Genel Müdür Asistanı Hakan Tımbıl, konuyla ilgili artan dedikodular üzerine bugün bugün Adana’ya gelerek Hiltonsa Genel Müdürü Andrew Jacobs, İş Geliştirme Direktörü Adnan Yücel, Satış Ofisi ve Pazarlama Koordinatörü Cemile Arıkoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Sabancıların, Adana Hiltonsa’ya arsası hariç 65 milyon dolarlık yatırım yaptığını ve otelin verimlilik oranının maksimum seviyeye ulaştığını belirten Hakan Tımbıl, "Burası Adana’nın, Sabancılar’ın gözbebeği. Üstelik otelimizin doluluk oranı şu anda çok yüksek. Otel yönetimi de çok başarılı. Böylesine verimli ve doluluk oranı yüksek oteli satmayı aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz. Bunlar fısıltı gazetesinin ürünüdür" dedi.

Tımbıl, "Sabancılar Adana’dan uzaklaşıyor mu?" şeklindeki bir soruyu da "Kesinlikle böyle bir şey yok. Şu anda Temsa’nın tamamı Adana’ya geri döndü. Açılmamak üzere kapatılan Sabancı Sosyal Tesisleri de yeniden açıldı" diye cevapladı.

Hiltonsa Genel Müdürü Jacobs da, Adana’da 4 yıl önce kurulan otelin bugün sektörde "büyük başarı" olarak gösterilen yüzde 81 doluluk oranını yakaladığına dikkat çekerek, "4. kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz. Başarılarımız ortada. Son zamanlarda konuşulanlar dedikodudan ibaret. Biz gerçekleri söylüyoruz. Ben 3.5 yıl önce geldiğimde hem Sabancı Holding, hem de Hilton International tarafından böyle bir sorumluluk verilmesi çok kıvanç vericiydi. Adana halkına ve çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten beklediğimizin çok çok üstünde başarılar elde ettik. Nisan ayı doluluk oranımız yüzde 81 idi. Bu çok güzel örnek olabilir. Ben dünyanın birçok ülkesinde çalıştım. Yüzde 80 üzerindeki doluluk büyük bir başarı olarak görülür. 2001’de doluluk yüzde 21 idi. 2002’de yüzde 55 civarındaydı. Yoğunluk Irak’ta olan olaylardan dolayı ABD’lilerin yoğunluğuydu. 2003’te yüzde 52’deydik. Doluluk 2004’te yüzde 68’e geldi. Nisan 2005’te ise yüzde 81.5’a ulaştık. Bu gerçekten tutarlı yükselişin göstergesidir. 2004 otelimizde kalan toplam misafir sayısı 70 bin kişidir. Restoranlarımızı, banketlerimizi, ziyafet yerlerimizi kullananların misafir sayısı da 2004 itibariyle 300 bine yaklaştı. Otelimizde gerçekleşen düğün, toplantı,seminer, konferans 1500’ün üzerinde gerçekleşti" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 16:53:02
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 12:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nadir yılmaz IP: 88.254.234.xxx Tarih : 9.06.2007 01:57:14
Nedendir bilinmez yıllardır Adana hakkında çeşitli ve kasıtlı birçok dedikodular üretildi bizler inanıyoruz'ki Çukurova toprakları dünyanın en verimli topraklarıdır ve gün gelecek insanlar petrolü unutacak çukurovanın paha biçilmez toprakları önünde diz çökecek,çünkü insanlar yiyecek ve içecek ihtiyaçları dışında hiçbir şeye önem veremez duruma gelecek ve petrolün hiç bir kıymeti kalmayacak nemi olacak ondan sonra Çukurova ve Adananın önemini insanlar daha iyi anlayacak çünkü Türkiye ve Dünyanın Tahıl Ambarı Çukurova olacaktır.Hiltonsa otelinin Adanamıza katkısı çok büyük olacaktır, Lütfen Adanın Türkiye ekonomine katkısını kimse inkar etmesin.Göç dalgası ve teşviklerden dolayı Adanamızın üzerinde karabulutlar dolaşmaktadır ama gün gelecek tüm olumsuzlukları beraber aşacağız.Sayın Sabancı Aileside Adanadan büyüyüp dünya devleri arasında yer aldığını unutmasın bizler Adanalı olarak herzaman Sabancı ailesinden övünç duyduk Adanamıza Hilton Otelini Kazandırdıkları için Teşekkür ediyoruz.