2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

"İdeal Ev 2008" Fuarı açıldı

"İdeal Ev 2008" Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Mersin'de aynı gün, aynı konuyla ilgili fuar açılmasına tepki gösterdi.

TÜYAP tarafından, Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Ticaret Odası, Adana Mobilyacılar Sitesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Marangozlar ve Hızarcılar Odası, Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen "İdeal Ev 2008" (Adana 2. Mobilya, Dekorasyon, Aydınlatma, Züccaciye, Halı, Ev Tekstili, Bahçe, Ev Elektroniği ve Aksesuarları Fuarı), TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Suriye, Irak, Ürdün, İran gibi ülkelerin yanı sıra yurt içinden on binlerce kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar, 26 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek. Fuarın açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Mersin'de Adana'yla aynı tarihte, aynı sektörle ilgili fuar açılmasına tepki gösterdi.

"Ne acı ki Mersin'de de bugün bir fuar açılıyor, hem de mobilya fuarı" diyen Durak, önemli olanın her ilde fuar açılması değil, fuarın etkisi olduğuna işaret ederek, "Çukurova'nın merkezi Adana'da açılan bu fuarı destekleyenler arasında Mersin'in ortağı olduğu Çukurova Fuarcılık A.Ş. de var. Bir bakıyorsunuz bölgecilik yapılıyor. 22-26 Ekim tarihlerinde Adana'yla aynı anda mobilya fuarı açılıyor. Bitişik bir ilde daha büyük stadyum, kongre merkezi ya da başka tesisler yapılabilir ancak fuarcılık bölgesel olur. Türkiye, birbirine çok yakın olan iki şehirde aynı gün, aynı konuyla ilgili fuar açılabilecek kadar zengin değil" ifadelerini kullandı.

Adana'da açılan fuarla aynı tarihte Mersin'de mobilya fuarı açanları şiddetle kınadığını belirten Durak, "Yan yana iki ilde fuar da olmaz, havaalanı da olmaz. Aynı tarihte fuar açanları şiddetle kınıyorum. Hem bu fuarı destekleyen Çukurova Fuarcılık A.Ş.'nin ortağısınız hem de bu fuara rakipsiniz. Böyle şey olmaz" diye konuştu.

TÜYAP Adana Fuarcılık Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü de 2007 yılında Çukurova bölgesinde sektöründe ilk ve en büyük fuar olması nedeniyle bireysel tüketiciler ve mobilya sektöründeki profesyoneller tarafından da büyük ilgi gören "İdeal Ev 2008" Fuarı'nın, alanında bölgede düzenlenen en büyük ve kapsamlı fuar olma özelliği ile bu yıl da sektör profesyonellerinin ve ziyaretçilerin ilgi odağı olacağını belirtti.

Ersözlü, firmaların sektördeki diğer üreticilerle buluşarak farklı ihtiyaçlarını
karşılayabileceği, en yeni trendleri ve teknolojik gelişmeleri takip edebilecekleri, ziyaretçilerin ise evlerinde, iş yerlerinde ve günlük hayatta kullanabilecekleri tüm dekorasyon malzeme ve mobilyalarının bol ve yeni çeşitlerini topluca görme ve inceleme fırsatı bulabilecekleri fuarın, bölge ekonomisine de olumlu katkılar sağlayacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra protokol üyeleri hep birlikte stantları gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?