1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

"Karaisalı" kavgası sürüyor

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ'NDE

Babacan Durak, oturum öncesi meclis üyeleri ve basın mensuplarına bazı belge ve açıklamalarını içeren dosya dağıtırken, Zihni Aldırmaz ise iddialara cevaben ilçeye yapılan hizmetlerin sunumunu ve harcanan paraların miktarını belgeleri perdeye aktarılan slaytla anlattı.

Babacan Durak yaptığı yazılı açıklamada, gösterdiği serzeniş karşısında Aldırmaz'ın 'sus' şeklindeki uyarısına muhatap olduğunu iddia ederek, "Bu yüzden açıklamamı yazılı olarak yapıyorum. Biz şahsımıza değil, ilçemize hizmet getirilmesini talep ediyoruz. Allah aşkına söyleyin, Aldırmaz'ın Başkan Vekilliği süresince, Karaisalı'ya hangi hizmet geldi, bunu açıklayın. Açıklayın ki, bütün kamuoyu ve Karaisalı halkı bunu bilsinler" dedi.

Karaisalı Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediyesi'nden sorumluluğu olan hizmetleri istediklerini ifade eden Babacan Durak, "Aldırmaz'ın reklamlarının yer aldığı panolar ve bazı arazilere gereksizce ödenen 5 milyon lira Adana ve Karaisalı ilçesinin parasıdır. Bu parayı harcarken de halka hizmet olarak dönmesi gerekir. İşine geleni kendi sahipleniyor, gelmeyeni de geçmiş yönetimi suçlu buluyor. Karaisalı'ya hizmet istemek bizim en doğal hakkımızdır" ifadelerine yer verdi.

Dağıtılan dosyalarla ilgili karşı açıklama yapan Zihni Aldırmaz ise, Karaisalı'nın önemli bir ilçe olduğunu söyleyerek, "Bizim hızımız kolay anlaşılmıyor. Karaisalı'ya bugün nüfusuna göre ayrılan paradan daha çok harcama yaptık. Gayet tabi harcayacağız. İmkan oldukça da harcamaya devam edeceğiz. Bütün bunlar yanlış anlaşılmadan ve bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Telefon şirketi stabilize yola kablo döşediğinden UKOME'ye herhangi bir para yatırmamış. Fakat gerekli hizmetin götürülmesi konusunda çalışmaları yapacağız" dedi.

Aldırmaz, konuşmasının ardından ilçeye harcanan paraları ve götürülen hizmetleri ekrana yansıtılan belgelerle açıkladı.

Gündem dışı söz alan Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel ise, Karaisalı'ya asıl Aytaç Durak tarafından hizmet götürülmediğini ileri sürdü. Amatör ligde mücadale eden Karaisalıspor Kulübü yöneticilerinin kendisini ziyaret ettiğini belirten Tuncel, "Krampon alacak paraları dahi yokmuş. Spor fonundan aylık 2 bin 500 lira gelir bağladık. Ayrıca hoca tuttuk. Aytaç Durak'ın ilçeye yaptırdığı havuzu Veli Can Durak'ın oğlu işletiyor ve gelirlerini de güreş takımına harcıyormuş.

Karaisalı'ya ciddi hizmetler yaptığını söyleyen Durak'ın ilçesinden referandumda yüzde 63 evet yüzde 57 hayır oyu çıkmıştı. Bunu gözardı etmeyelim" dedi.

Oturum, gündem maddelerinin görüşülüp oylanmasının ardından yarına ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 17:05:03
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 17:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemil demirbaş IP: 78.168.8.xxx Tarih : 16.02.2011 19:44:30

abooo. %63+%57 kaç eder? referandum  sonucu imiş.Karaisalı'ya ciddi hizmetler yaptığını söyleyen Durak'ın ilçesinden referandumda yüzde 63 evet yüzde 57 hayır oyu çıkmıştı. Bunu gözardı etmeyelim" dedi.