3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

"Kent İçi Ulaşım Çalıştayı" başladı

Adana'nın ulaşım sorunları ve gereksinimlerinin tartışılıp çözüm yollarının aranacağı "Kent İçi Ulaşım Çalıştayı" başladı.

Çalıştaya ev sahipliği yapan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Sadi Sürenkök, Seyhan Oteli'ndeki toplantının açılışında yaptığı konuşmada, çalıştayda kentin ulaşımla ilgili öncelikli sorunlarının tespit edilerek, bunlara çözüm yolları aranacağını belirtti.

Sürenkök, 2 gün sürecek çalıştayda; "kent arazi kullanımı-gelişmeler ve planlar, temel ulaşım sistemleri gereksinimleri ve birbirleriyle entegrasyonu, ulaşım sistemleri ve iyileştirme önerileri, uygulama önerileri oluşturulması, kent içi teknik gezisi ışığında acil gereksinimlerin ve çözüm önerilerinin ortaya konulması" konu başlıklarının tartışılacağını kaydetti.

Sürenkök, çalıştay sonrasında hazırlanacak bir sonuç bildirgesi ile çalıştayda oluşturulan görüş ve önerilerin ayrıca kamuoyunun bilgisine sunulacağını ifade etti.
Çalıştayda söz alan Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek de, İMO'yu, böyle bir çalıştayı düzenlediği için kutladığını belirtti.

"Bu çalıştayda Çukurova Üniversitesi, belediyeler ve otobüsçülerin de olmasını isterdim" diyen Sözütek, Adana'nın ulaşım sorunlarının yapay tedbirlerle, aspirinle çözülemeyeceğini, sorunların çözümü için cerrahi müdahale gerektiğini kaydetti.
Mimarlar Odası, Makine Mühendisleri Odası ve Şehir Plancıları Odası'nın destekleriyle gerçekleşen çalıştayda; İnşaat Yüksek Mühendisi Mete Orer, Şehir Plancısı Erhan Öncü, İnşaat Yüksek Mühendisi İsmail Hakkı Acar ve İnşaat Yüksek Mühendisi Cumhur Aydın sorunlar ve çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çalıştaya; bazı şehirlerden gelen şehir plancıları ile Karayolları ve Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nden yetkililer de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 14:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?