2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

"Lagos" altın değerinde

Türkiye'de uzun süredir et fiyatlarının pahalı olması vatandaşı beyaz ete yönlendirdi. Kışın mutfakların vazgeçilmezi olan balık ise bu yıl yoğun ilgi görüyor.

Adana'da balıkçılar pazarında 3 liradan başlayan balık fiyatları 45 liraya kadar çıkıyor. Balıkçılar çarşısının fiyat şampiyonu ise lagos balığı. Pazarda lagosun bir kilogramı 45 liradan alıcı buluyor. Eti lezzetli ve az bulunan bir balık olan lagos adeta 14 ayar altınla yarışıyor. Lagos 45 liradan zaman zaman 50 liradan alıcı bulurken 14 ayar altının gramı ise 47 lirayı buluyor.

Adana Balıkçılar Pazarında yaklaşık 20 yıldır balıkçılık yapan İbrahim Ersöz (36), lagosun kum, kaya, orfoz ve ziber olmak üzere farklı çeşitleri bulunduğunu söyledi. Çeşitler içerisinde en çok tercih edileninin kum lagosu olduğunu anlatan Ersöz, "Nasıl Marmara'nın incisi lüfer ise Akdeniz'in incisi de lagostur. Lagos çeşitlerinin incisi ise kum lagosudur. Tüketiciler tarafından fazlaca tercih edilen bu tür, ağızda dağılması ve etinin tadı ile vazgeçilmez bir lezzettir" dedi.

Lagosun kızartma ve ızgarasının yanında en lezzetlisinin ise tuzla yapılanı olduğunu belirten Ersöz, ancak az bulunduğu için bu yıl 1 kilogramının 45 ile 50 lira arasında satıldığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2011 Pazartesi 13:55:04
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 18:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?