4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

"Maraz Ali" çetesine ceza yağmuru!

Adana'da kurdukları çeteye bir televizyon dizisinden esinlenerek "Maraz Ali" çetesi adını veren ve çaldıkları paralarla eğlenirken yakalanan 8 sanığa ceza yağdı.

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanıklar Mustafa T., Mustafa Ö., Fehim A., Mehmet Ö., Eşref Ö., Alpaslan D., Mustafa A. ile tutuksuz sanıklar Kadir K., Kayhan K., Bülent G. ve Abdi T.A. hazır bulundu.

Tutuklu sanık Fehim A. ifadesinde, cezaevinden mahkemeye gönderdiği yazılı savunmasının doğru olduğunu ve daha önceki duruşmada gerçekleri söyleyemediğini belirtti. Kendisine fotoğraf makinesi, saat ve otomobil anahtarını veren kişinin sanık Mustafa T. olduğunu öne süren Fehim A., ''Mustafa T., doğruları söylememem için beni tehdit etti.

Soruşturma aşamasındaki anlattıklarım ise doğru. Bu olaylarda ismi geçen Mustafa Ö. ve Mehmet Ö.'nün bizimle birlikte olduğu da doğru. Yaptıklarımdan pişmanım'' dedi. Mustafa T. ise, Fehim A.'nın anlattıklarının doğru olmadığını ileri sürerek, kendisinin herhangi bir hırsızlık olayına karışmadığını ve çete lideri olduğu iddialarını kabul etmediğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda çeşitli hırsızlık suçlarından Fehim A.'nın 19 yıl, Mustafa T.'nin 18 yıl 6 ay, Mehmet Ö.'nün 10 yıl, Mustafa Ö.'nün 6 yıl 1 ay, Eşref Ö.'nün 2 yıl 8 ay, Kayhan K.'nın 2 yıl 5 ay, Kadir K.'nın 2 yıl 2 ay 20 gün ve Abdi T.A.'nın 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, Alpaslan D., Bülent G., Mustafa A. ve Mehmet A.K.'nın ise delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 13:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?