4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

"Mini Şiirler" 7. baskısını yaptı

Gazeteci Yazar Abdülkadir Kaçar'ın ilk baskısı 1990'da yapılan "Hümanist Enternasyonel Şiir Mansiyon Ödülü"nü alan "Mini Şiirler" isimli kitabı 7. baskısını yaptı.

Kaçar, kitabının önsözünde şiiri, "Şiir aslında her şey, ya da belki hiçbir şeydir" diye tarif ediyor. "Şairler her şey ile hiçbir şey arasında oyalanırken yaşamın geçip gittiğinin bilincinde olmazlar" diyerek kendisi gibi şairlerin hayata bakışlarını özetleyen Kaçar, "Aslında 1996'da altıncı baskısını yaptıktan sonra Mini Şiirler kitabımı bir miktar unutulmaya terk etmiştim. Ancak yakın çevremden şiirlerimin yer aldığı kitaplara ulaşamadıkları yakınmaları artmaya başlayınca ben de kendi yayınım olan ve talep edene hediye ettiğim mini şiirlerimin yeni baskısını yaptırma gereği duydum" diye konuştu.

Tamamı 40 sayfadan oluşan 7x11santimetre ebadındaki kitapçıkta şair Abdülkadir Kaçar'ın 1990 yılına kadar geçen dönemde kaleme aldığı ve üç klasör tutan binlerce şiirinden yaptığı seçkilerden oluşuyor. Kitabın ilk yayınından sonra Kaçar'a şiirleriyle ilgili tespitlerini gönderen tanınmış isimlerin değerlendirmeleri de bulunuyor. İşte o değerlendirmelerden bazıları:

Emin Çölaşan: "Sade bir kitap. 5 dakikada okunuyor."
Prof. Dr. Halet Çambel: "Harika, şahane, çok güzel."
Eski Milletvekili Recep Garip: "Kalbimin hemen üzerindeki cebimde taşıyorum. Öyle sıcak oluyor ki."
Gazeteci Abdülkadir Kaçar, Mini Şiirler kitabını edinmek isteyen şiirseverlerin kendisine ait PK 4 Adana adresinden talep edebileceklerini söyledi.

Kaçar, şiirseverlerin kitabın gönderilmesi için gerekli 60 kuruşluk pul göndermesi halinde Mini Şiirler kitabının yeni baskısını kendilerine ulaştırabileceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 12:26:28
Güncelleme :7 Mayıs 2009 Perşembe 12:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?