4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

"Öncelik eğitime"

AK Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı Nevzat Ardıç, eğitimin birinci öncelikleri olduğunu belirterek, “Çukurova ilçesi eğitim ve kültürün merkezi olacak” dedi.

Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren Ardıç, Çukurava ilçesindeki bazı eğitim kurumlarını ziyaret etti. Özel Bilfen Okulları ve Özel Umudum İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek okul yöneticilerinden sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi alan Ardıç, Çukurova ilçesinde belediye başkanı seçilmesi halinde eğitim ve öğretimle ilgili sorunları kökünden çözecek projelerinin hazır olduğunu belirtti. Ardıç, “Bizim için eğtim ve öğretimle ilgili konular her şeyden önce gelmektedir. Çocuklarımızın eğitimi birinci önceliğimizdir. Çünkü gelecekte bu ülkeyi çocuklarımıza ve gençlerimize emanet edeceğiz. Çocuklarımızın en iyi şartlarda, en kaliteli eğitimi alabilmeleri için belediye olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Eğitimle ilgili büyük projeler hazırladık. Öğrencilerimizin rahatça ders çalışabileceği öğrenci etüt merkezleri ve bilgi merkezleri açacağız. Çukurova’da kütüphane, okuma ve bilgi evleri kuracağız. Bigi merkezlerini faaliyete geçireceğiz. Meslek eğitim merkezleri ve yaşam boyu eğitim merkezleri ile işsiz gençlerimize mesleki formasyon kazandıracağız” diye konuştu.

Ardıç, ilçeye kazandıracakları kültür ve kongre merkezi ile Çukurova’nın eğitim ve kültür alanında merkez haline geleceğini söyledi.

Ardıç, Özel Umudum İlköğretim Okulu’nu ziyareti sırasında, zihinsel engelli çocukların eğitilip, rehabilite edilerek topluma kazandırılmaları için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğinin altını çizdi. Ardıç, “Sosyal belediyecilik sadece yardım dağıtmak değildir. Yardıma muhtaç olan insanların yanında olmak zorunluluğumuz var. Zihinsel engelli çocuklarını özel eğitim kurumlarına gönderme konusunda sıkıntısı olan aileleri tespit ederek onlara yardımcı olacağız. Çukurova’da kimsesizlerin kimsesi, devletin şefkatli eli olacağız” dedi.
Okulda eğitim gören zihinsel engelli çocuklar ve aileleri ile sohbet eden Ardıç, özel eğitim kurumlarına her türlü kolaylığı göstereceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 15:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?