3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

"Şehit yakınlarına sahip çıkalım"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, üzüntülerin paylaştıkça azalacağını belirterek, Adanalıları şehit yakınlarına sahip çıkmaya çağırdı.

Erdoğan; geçtiğimiz günlerde Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan hain saldırı sonucu şehit düşen ve Pazar günü Adana’da defnedilen Jandarma Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen’in ailesinin acısını paylaştı. Erdoğan, İlgen ailesini evlerinde ziyaret etti.

Erdoğan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, İlgen ailesinin Adanalı vatandaşlara yönelik sitemine muhatap kaldığını bildirdi. Ailenin ilgisizlikten yakındığını kaydeden Erdoğan, gencecik insanların vatanı, milleti için en zor şartlarda bölücü hainlere karşı mücadele verdiğini ve toprağa düştüğünü söyledi.

Her şehidin ardından geride yetim çocuk, dul bir eş ve yüreği yanık anne-baba kaldığını belirten Erdoğan, “Türk milletinin hasletlerinden olan birlikte gülüp birlikte ağlama hasletinin giderek zayıflamasından endişe ediyoruz. Oysa hep birlikte kutladığımız bir bayram gününde yaşanan bu acılar da hepimizin ortak acıları olması gerekir” dedi.

Erdoğan, Adanalıları şehit ailelerinin acısını paylaşmaya çağırarak, şunları kaydetti:
"Şehitlerimiz; evimizde, şehrimizde huzur içinde yaşayalım diye bir an bile tereddüt etmeden canlarını feda etmişlerdir. Şehidine sahip çıkamayan geleceğine de sahip çıkamaz. Adanalı bütün hemşerilerimizi, görev bölgesine gönüllü gidip 6 saat göğüs göğüse kahramanca çarpışan ve ‘Canımı veririm ama toprağımı asla’ diyen Adana’nın ve Türk milletinin onuru olan Ozan Onur İlgen’in ailesiyle kucaklaşmaya davet ediyoruz. Bilinmektedir ki mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar ise paylaşıldıkça azalır. Geliniz, sevinçlerimizi de acılarımızı da paylaşalım. Buradan, Adanalı bütün Onurları, şehit annesinin eline öpmeye, şehit annesinin daha binlerce evladı olduğunu söylemeye davet ediyorum.”

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 12:00:11
Güncelleme :7 Ekim 2008 Salı 12:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?