4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

"Senfoni ile İlahiler" 10 Eylül'de

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) ve Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Adana'da "Senfoni ile İlahiler" konseri düzenleyecek.

Adana Valisi İlhan Atış, valilikte düzenlenen tanıtım toplantısında konserin 10 Eylül Perşembe günü Merkez Park'taki 2 bin kişilik amfi tiyatroda saat 21.15'te verileceğini söyledi.

Konsere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da davet edildiğini belirten Atış, vatandaşların da amfi tiyatro dışına kurulacak dev ekrandan konseri izleyebileceklerin kaydetti.

10 ilahinin seslendirileceği ve solistliğini tenor Burak Kut'un yapacağı konser, TRT 1'de canlı yayınlanacak. Yunus Emre'den, Pir Sultan Abdal'a, 3. Murad Han'dan, Buhurizade Mustafa Itri'ye İslam öğretim ve kültürünün, yüzlerce yıllık ilahi geleneğinin seçilmiş 10 eserinin, Oğuzhan Balcı'nın düzenlemesiyle senfonik müziğe uyarlanmış bestelerinin seslendirileceği konseri Emin Güven Yaşlıçam yönetecek. Tenor Burak Kut, soprano Feryal Türkoğlu ve bas Hasan Alptekin ise konserin solistliğini yapacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 15:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?