4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

"Sivas'ı unutturmayacağız!"

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, Sivas olaylarının aradan 16 yıl geçmesine rağmen unutulmadığını, unutulmasının da mümkün olmadığın belirterek, “Unutmak yok olmaktır.Sivas’ı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Atıcı, yaptığı açıklamada, 16 yıl önce, 2 Temmuz 1993 günü Sivas‘ta Madımak Otel‘de yakılarak katledilen insanların aydınlık yüzlerinin gözlerinin önünde olduğunu ifade ederek, "O gün Sivas‘ta yaşananlar, dün yaşanmışçasına aklımızda. Sivas’ta insanlarımız katledilirken, Madımak Oteli‘nin kapısında toplananların ‘tekbir sesleri, alkış ve çığlıklarla‘ insanların ölümünü kutlaması aklımızda, Sivas’taki ve Ankara’daki yetkililerin olaylara seyirci kalması, göz yumması halen aklımızda. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in katliamın ardından, ‘Halkımıza bir şey olmamıştır‘ diye açıklama yapması aklımızda. Madımak Oteli‘nde 35 kişiyi öldürenlerle, bugün Madımak Oteli‘nin, yitirdiğimiz aydınların anısını yaşatacak bir kültür merkezine, bir müzeye dönüşmesinin önünde duran zihniyet aynıdır. Biz bunu biliyoruz" dedi.

16 yıl sonra bugün de Sivas‘ın aklanmaya, onu unutturmaya çalışıldığını ifade eden Atıcı, şunları kaydetti: "Unutmak yok olmaktır, Türkiye‘nin bu utanç tablosunu asla unutmayacağız. İnanılmaz bir vicdansızlıkla o katliamları sahiplenenleri unutmamak, bu ülkenin vicdan sahibi insanlarının en büyük sorumluluğudur. Sivas katliamı, Türkiye‘nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasiye, halkların kardeşliğine, eşitliğe, özgürlüğe ve bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırıdır. Bugün yaşadığımız bu alacakaranlığa karşı, Sivas‘ın ışığını büyüteceğiz. Bu ışık bu toprakların ışığıdır, onu söndürmeye kimsenin gücü yetmemiştir, yetmeyecektir. “
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 14:07:04
Güncelleme :1 Temmuz 2009 Çarşamba 14:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?