4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

"Süleyman Demirel gibi konuşuyorsun"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Adana mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenerek, "Değişim diye diye bugünlere geldin, 1970 model Süleyman Demirel gibi konuşuyorsun" dedi.

Kurtulmuş, partisinin Adana İl Başkanlığı'nca Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde iktidar ve ana muhalefet partisi liderleri arasında bir kayıkçı kavgası, horoz dövüşü yaşandığını belirtti.

Bu anlamsız, faydasız söz düellosunun memlekete hiçbir hayrı olmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Dün gece haberleri izliyorum. Bir baktım ki biri bir laf söylüyor, diğeri bir laf söylüyor. Demek ki söylediklerinin bir anlamı yok. 'Karagöz- Hacivat oyunu' diyorduk, Karagöz-Hacivat'a haksızlık etmeyin, onlarınatışmalarında hiç olmazsa ibret vardır. Tam bir pandomim sanatçısı gibi davranıyorlar. İki çocuk kavga etse kulağından tutar oturtursunuz yerine. Bunlar koca koca insanlar, bunları kulaklarından tutup oturtamazsınız, bunları sandıklardan çıkacak sonuçlarla yerlerine oturtacaksınız" diye konuştu.

Meydanlardaki horoz dövüşünün yeni olmadığını, 7 yıldır iktidar ile ana muhalefet arasında bu atışmanın, gerilimin devam ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Niye bunu yapıyorlar diye düşünüyor musunuz? En kolayı o. Sağcılar bu tarafa, solcular bu tarafa. Birbirlerinden besleniyorlar. Biri bir şey söylediğinde diğeri kazanıyor, diğeri bir şey söylediğinde öbürü kazandığını zannediyor. Sayın Başbakan geçen gün 'böyle muhalefete can kurban' diyor. Bugünlerde Sayın Baykal'ın da 'böyle iktidara can kurban' diyeceğini tahmin ediyorum. Onlarınki danışıklı dövüş, çözüm milli görüş. Çatışma ve kutuplaşma ne kolay iş. Onlar bu tarafa, bunlar şu tarafa. Yok öyle yağma. Artık o devir geride kaldı. Bunlar 1970'lerin söylemi. 'Aman ha oylarınızı bölmeyin, falanca partilere vermeyin, Saadet'e verirseniz oylarınız bölünür' falan diyorlar. Biz bu lafı çok duyduk. Benim çocukluğumda Süleyman Demirel diye birisi vardı. Çıkardı meydanlara, 'aman ha oyunuzu falanca partiye vermeyin, komünistler gelir' derdi. Ne komünistler kaldı ne komünistlik. Aynı şeyi şimdi iktidar partisi söylüyor. Yahu sana demezler mi sen nasıl değişimcisin. Değişim diye diye bugünlere geldin.Değiştiğin nokta 1970 model Süleyman Demirel gibi konuşuyorsun. Türkiye böyle bir üsluba layık değildir. Türkiye böyle bir üslubu benimsemiyor. Onun için diyoruz ki biz kimsenin oyunu bölmeye gelmiyoruz. Biz bu milletin bölünen, dağılan parçalarını toparlamaya geliyoruz."

AMERİKAN ASKERLERİNİN IRAK'TAN TAHLİYESİ

ABD Başkanı Barack Obama'nın 5-6 Nisan tarihlerinde Türkiye'ye geleceğine işaret eden Kurtulmuş, "Gelecek de ne söyleyecek? Başbakan'dan, hükümetten ne isteyecek? Biliyoruz, okuyoruz, görüyoruz, tahmin ediyoruz. 5-6 maddede istekleri olduğunu tahmin ediyoruz. Bunlardan iki tanesini ısrarla miting meydanlarından uyarıyoruz. Bunlardan birisi ABD Irak'tan çekilecek, Afganistan'a gidecek. 33 bin askeri var Afganistan'da sokaklarda duramıyorlar. 17 bin asker daha gönderecekler. Korkarız ki Türkiye'den de oraya Mehmetçik'i isteyecekler polis gücü olarak. İkincisi Sayın Başbakan burada İncirlik Üssü var. ABD, 'Irak'ta işimizi bitirdik, dolayısıyla çıkarken 140 bin askeri Türkiye üzerinden geçirelim' diyecek. Ben Adanalılara soruyorum. Amerika'nın 140 bin askeri Irak'a tatil yapmaya mı, turistik geziye mi gitti? 6 yılda 1.5 milyon masum Iraklı kardeşimiz öldürüldü, 4 milyon kadın kimsesiz kaldı, Irak'ta yüzbinlerce insan sakat kaldı, milyonlarca çocuk babasız kaldı. Buna neden olan işgal kuvvetlerinin, bu
mukaddes toprakları kullanarak oradan çıkmasına bizim milletimiz razı değildir, buna müsaade etmez. Çukurovalılar razı mısınız? ABD askerleri Çukurova'dan geçsinler, razı mısınız? Bir Amerikan askeri ortalama 10 kişinin katili demektir. Buna razı mısınız? Sayın Başbakan'a diyoruz; Davos'ta 'one minute' demek güzeldi. İşler 'one minute' demekle olmuyor. Keşke olsa hepimiz sabahtan akşama kadar 'one minute' diyelim. 'One minute' demekle bu işler olsa kolay. O zaman Şimon Peres'e tepkinden dolayı tebrik ettik.Sayın Başbakan onu dedi, sonra 3 tane bakan 'kimse merak etmesin, İsrail'le stratejik ilişkilerimiz artarak devam edecek' dedi. Nedir stratejik ilişkilerimiz biliyor musunuz? Madem stratejik ilişkiniz artacaktı, neden adama posta koydunuz, 'one minute' dediniz?" şeklinde konuştu.

 İncirlik Üssü'nden 6 bin uçuş yapıldığını belirten Kurtulmuş, bu uçuşlarla nereye gidildiğinin, ne taşındığının belli olmadığını ifade etti. Kurtulmuş, "Bu uçaklar Irak'a, Afganistan'a çiçek atmadı, pirinç çuvalları atmadı, bomba yağdırdı. İktidara geldiğimizde Türkiye'nin üslerini kullanarak kardeşlerimizi bombalayanlara 'durun bir dakika, çıkın şu üslerden' diyeceğiz. Hükümet olduğumuzda bunları yapmazsak bu millet adına bir dakika o makamı işgal etmeyiz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "Henüz bizden bir şey istemediler, ama eğer Amerikalılar Irak'taki askerlerini Türkiye üzerinden boşaltmak isterlerse biz buna razıyız, izin veririz. Sadece askerlerin değil, silahların da buradan çıkartılmasına müsaade ederiz" dediğini ileri süren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan 'bu silahların ne olduğunu, nereye gittiğini bilmek isteriz' diyor. Ben 1 aydır söylüyorum. Başbakan IMF konusunda baklayı ağzından çıkardı, şimdi de ABD askerlerinin buradan tahliye edileceği konusunda baklayı ağzından çıkardı. Saadet Partisi bunları söylediği için milletten teveccüh görüyor. Artık Türkiye hareketlenmiştir, Anadolu hareketlenmiştir. Hangi partiden olursanız olun, herkesi Saadet Partisi'ne davet ediyoruz, Saadet Partisi'ne bekliyoruz. Çünkü bu milletin yeniden derlenip toparlanması için herkesin bu sese destek vermesi, güç katması lazım. Çünkü bu ses başkasının şarkısı değildir. Dışarıdan gelen bir söz değildir, milletin sesi, türküsüdür."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 17:26:46
Güncelleme :24 Mart 2009 Salı 17:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?