2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

"Temel Omurga Cerrahisi Kursu"

"Temel Omurga Cerrahisi Kursu" Adana'da Ortopedia Hastanesi'nde başladı.


İnsanın dik durmasını sağlayan ve omuriliği koruyan en önemli organ olan omurganın cerrahi tedavisindeki en son yeniliklerin uygulamalı olarak gösterileceği "Temel Omurga Cerrahisi Kursu", bölgenin en önemli ortopedi merkezlerinden biri olan Ortopedia Hastanesi'nde, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Azerbaycan'dan gelen ortopedi uzmanlarının katımıyla başladı.


Ülkemizin değişik üniversitelerinden 27 profesörün eğitici olarak katıldığı kursun başkanlığını, Özel Ortopedia Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahir Gülşen yaptı.


Gülşen, kurs öncesi yaptığı açıklamada, ameliyathaneden canlı yayın yönteminin uygulanacağı eğitimin, kursa katılan ortopedi uzmanları için çok yararlı olacağına inandığını belirterek, Ortopedia Hastanesi'nde bu tip eğitimlerin kesintisiz devam edeceğini, Özel Ortepedia Hastanesi'nin aynı zamanda kültürel etkinliklerin de merkezi olacağını vurguladı.


Gülşen'in açılış konuşmasının ardından, aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan hastanenin başhekim yardımcısı Dr. Haluk Uygur, Adana'yla ilgili fotoğrafların yer aldığı bir slayt gösterisi sundu.


Yarın da devam edecek kursta, ameliyathanelerde yeni tekniklerle yapılan ameliyatları kursiyer doktorlar toplantı salonundaki dev ekrandan canlı olarak seyredip, aynı anda ameliyatı yapan doktora interaktif olarak soru sorup cevabını alabilecek.

İha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 14:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?