4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

"Tokalaşmayın" dedi, yine tokalaştı

VALİ ATIŞ,

Domuz gribinin Türkiye'de 10 can alması ve gittikçe yaygınlaşması toplantılarda espri konusu da olmaya başladı.

Adana Valisi İlhan Atış, geçtiğimiz günlerde "Bundan sonra öpüşmek yok, tokalaşmasak da iyi olur" demişti.

Vali Atış söylediklerine; öpüşmeme konusunda uyarken, tokalaşma konusunda ise sıkıntı çekiyor. O gün toplantı sonrası misafirleri uğurlarken tokalaşmamayı unutan Vali Atış bugün de Yüreğir Ziraat Odası'nın verdiği sabah kahvaltısında kendisini karşılayan merkez ilçe Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek'in elini sıktıktan sonra kendini bekleyen diğer misafirlerin elini sıkmayarak, "Domuz gribi var artık öpüşme ve tokalaşma yok" diyerek kimseyle tokalaşmadı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Barışık da Vali Atış'a "Efendim her gittiğimiz yerde sizin emrinizi söylüyoruz. Kimseyle tokalaşmıyoruz. Artık tokalaşma ve öpüşme yok" dedi. Vali Atış da "Evet domuz gribi tehlikesi olduğu için tokalaşma ve öpüşme yok. Geçen ben tokalaştım. Gazeteciler yazmış. Vali tokalaşmayın dedi kendi tokalaştı diye. Bundan sonra tokalaşma yok" diye konuştu. Vali Atış daha sonra Yüreğir Ziraat Odası bahçesini gezdi. Bu sırada Vali Atış düşme tehlikesi geçirdi.

Atış'ı hemen yanındaki Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Barışık tuttu. Atış daha sonra yanına gelen ve kendine tokalaşmak için el uzatan bir bürokrata elini uzattıktan sonra tokalaşmaması gerektiği aklına gelince, elini hafifçe çekerek, "Artık tokalaşma yok. Parmak sıkma var" diye espri yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 13:52:05
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 14:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?