4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

"Yaza Merhaba 2009 Fuarı" başlıyor

Adana'da ilk kez düzenlenen "Yaza Merhaba 2009 Fuarı" yarın başlıyor.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜYAP A.Ş, Çukurova Fuarcılık A.Ş. ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenecek olan fuar öncesi Seyhan Oteli'nde bir basın toplantısı düzenledi.

3 fuara birden ev sahipliği yapacaklarını söyleyen Ersözlü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile eş zamanlı açacakları fuarların 6 gün süresince çeşitli etkinliklerle devam edeceğini belirterek, "Fuarlarımızı çok özel ve anlamlı bir günde açacağız" dedi.

Fuar süresince bahçe mobilyalarından ev elektroniğine, resimden spora, müziğe, giyimden güzelliğe, çocuk ihtiyaçlarından sağlıklı yaşama, estetikten doğa ve turizme, ev tekstilinden kişisel hobi araçlarına kadar yüzlerce çeşit ürün ve hizmetin sergileneceğini kaydeden Ersözlü, "100'e yakın katılımcının stant açtığı fuarlarımız 6 gün süresince oldukça renkli etkinliklere, şovlara da ev sahipliği yapacak. Fuarlarımız süresince saç şovları, makyaj şovları, outdoor etkinlikleri yapılacak. Ayrıca düzenlenecek toplantı, konferans ve seminerlerle kişisel bakım, sağlıklı yaşam, el sanatları, kişisel gelişim konularında vatandaşlarımız bilgilendirilecek. Katılımcılara yönelik fuara özgü kampanyalar da olacak" diye konuştu.

Ersözlü, geçtiğimiz ay açılması planlanan 'Çukurova Otoshow Fuarı'nın iptal edilme gerekçesini ise şöyle açıkladı:

"Otomobil firmaları ÖTV indiriminden dolayı muazzam satış yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. Firmalar işlerinin çok iyi olması ve ellerinde araç kalmadığı gerekçesiyle fuarın iptal olmasını istediler. Dolayısıyla ilkbaharda yapacağımız tüm otoshow fuarlarını onlardan gelen talep üzerine erteleme kararı aldık. Sadece Adana'da değil, Diyarbakır, Konya ve Bursa'da da ilkbaharda yapacağımız otoshow fuarlarını sonbahara taşıdık. Çukurova Otoshow Fuarı'nı 10-15 Ekim 2009'da açacağız."

Çukurova Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Duru Çiftçi ise, fuarların ekonomiye moral verdiğini ifade ederek, "Krizin panzehirinin fuarlar olduğunu hep dile getiriyoruz. Krize rağmen hep buradayız. TÜYAP'ın 30 yıllık birikimini arkamıza alarak Adana'nın fuarlar kenti olmasını sağladık" dedi.

Birbirine yakın kentler olan Mersin ile Adana'nın fuar konusunda bir yarış ve rekabet içerisine sokulduğuna da işaret eden Çiftçi, "İskenderun Körfezi'nden Mersin'e kadar bölgesel aklı beraber yaşayalım. Bunun için de tüm bölge işadamlarını sağduyuya, işbirliğine çağırıyoruz. Birbirine mani olan fuarlar değil de birbirini yukarı iten, destekleyen, bölgenin potansiyelini artıran fuarlar yapalım istiyoruz" şeklinde konuştu.

Duru, fuar kapsamında 22-23 Mayıs tarihleri arasında 1. ÇUFAŞ-TÜYAP Gençlik Satranç Turnuvası ve engelli masa tenisi gibi spora yönelik aktivitelerinin olacağını sözlerine ekledi

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 16:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?