4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

"Yenilgiyi bir türlü hazmedemediler"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, seçim yenilgisini hazmedemeyenlerin, her gün yeni bir senaryoyla, adli makamları etkilemeye çalıştıklarını, Adana ve Türkiye kamuoyunun kafasını karıştırmaya devam ettiklerini söyledi. Durak, yalan ve iftira atan bazı siyasetçilerle, bu iddiaları yayınlayan bazı basın kuruluşlarını Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet ettiğini bildirdi.

Durak, yaptığı açıklamada, 45 yıldır Adana'da, göz önünde dürüstlüğü tartışılmayan bir kişiliği olduğunu belirterek, "AK Parti'den ayrılmamla birlikte Adana kamuoyunda aleyhime çeşitli yalan ve iftiralar hızlandı. Seçimi kazanamayacaklarını anlayanlar, hem aday tespitinde, hem de parti il başkanı belirlemesinde panik yaşadılar.

CHP, Büyükşehir Belediye Başkan adayını değiştirirken, AK Parti'de de 2 ay içerisinde 4 kez il başkanı değişti. Bir yandan AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı MehmetAli Bilici ve AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam, diğer yanda Ümit Özgümüş, işbirliği halinde seçim yenilgilerine kılıf hazırlama gayreti içine girdiler. Her gün yenisini ürettikleri senaryolarla Adana yenilgisinin mazeretini oluşturmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Durak açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Seçim yenilgisinden sonra günlerdir ortaya atılan yalan ve iftira dolu beyanlarla Türk kamuoyunu meşgul edip, Durak'ın seçim başarısına gölge düşürmeye çalışıyorlar. Yıllardır Adana imajı, adliye koridorlarındaki kavgalarla bir hayli kötülenmişken, buna seçim sonrası "oy hırsızları", "şaibeli seçim" gibi attıkları çamurlarla, Adana imajını çirkefe bulaştırdılar. Adanalı hemşehrilerimin yüzde 80'i 6 ay öncesine kadar bana güvenir iken, rakiplerimin yarattığı iftira, yalan, çamur atma karşısında oluşan "bilgi kirliliği" nedeniyle, Adanalılar'ın kafası karıştı ve şahsıma gösterilen sevgi ve güven sandığa tam olarak yansıyamadı. Aslında hükümet baskısı, parayla oy satın alma, oy çalma, basını ve sandıkları etkileme girişimlerini yapan rakiplerim bugün; utanmadan, halen bana çamur atmaktadırlar. Bugün Cumhuriyet Savcılığı'na verdiğim suç duyurusu dilekçesi ile onların ve yandaşları basının cezalandırılmalarını talep ettim. Adana halkından ricam; bugünler geçicidir. Biz yine sizin yüzde 80 desteğini alan bir
Aytaç Durak olarak, yolumuza ve hizmetlerimize devam edeceğimizden emin olabilirsiniz".

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 15:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hıdır bayrak IP: 85.98.101.xxx Tarih : 8.04.2009 20:36:08

kim ne derse desın adanada şaibelı bir seçim olmuştur ve bu adana için kötü bir imajdır yıllarca silinmiyecekbir lekedır saygılar