2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

1,5 milyonluk uyuşturucu operasyonu

Adana'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda piyasa değeri 1 milyon 550 bin YTL olan, 96 kilogram kubar esrar ve 61 bin 285 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, yasadışı kenevir yetiştiren ve esrar bulunduran kişileri takibe aldı.

Kenevir yetiştirilen tarlayı ve esrarın saklandığı yeri tespit eden Narkotik Büro Amirliği ve Özel Harekat Timleri'nden oluşan ekip, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Abdioğlu Köyü yakınlarındaki yasadışı kenevir bitkisi yetiştiren ve esrar maddesi bulunduran suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. 20 polisin katıldığı operasyonda Abdioğlu köyü yakınlarında bulunan 600 dönüm mısır tarlasına 20 dönümlük alanına Hint keneviri ekildiği tespit edildi.

Ancak tarlayı kontrol eden polisler Hint kenevirlerini bulamayınca helikopterle destek sağlandı. Helikopterdeki ekip, kanal içerlerine ekilmiş Hint kenevirlerini tespit ederek ekipleri yönlendirdi. Tespit edilen Hint kenevirleri, 18 tarım işçisi tarafından bir haftada söküldü. İşçilere Hint keneviri sökümü için 50 YTL yevmiye ödendi.

Tarlada bulunan Hint kenevirinin 61 bin 285 kök olduğu, bundan 1 ton kubar esrar elde edilebileceği belirtildi. Sökülen Hint kenevirleri imha edilmek üzere torbalanarak traktörlerle emniyete getirildi. Narkotik Büro Amirliği ekipleri daha sonra aynı kişilere ait olduğu belirlenen bir depoya operasyon düzenleyerek 96 kilogram kubar esrar ele geçirdi. Ele geçirilen 61 bin 285 kök Hint keneviri ve 96 kilogram kubar esrarın piyasa değerinin 1 milyon 550 bin YTL değerinde olduğu ve yaklaşık 200 bin kişiyi zehirleyebileceği kaydedildi.

Adana'da son 10 yılın en büyük uyuşturucu operasyonu olarak adlandırılan çalışmada, yasadışı Hint keneviri yetiştirmek ve kubar esrarı üretmek için suç örgütü kurmaktan, A.Ö., M.Ç., İ.S. ve C. G. isimli şüpheliler 96 kilogram kubar esrar maddesi, 2 adet pompalı tüfek, bu tüfeğe ait 6 adet fişek, 2 adet terazi, uyuşturucu paketlemede kullanılan poşetler ve tarlada ekili bulunan 61 bin 285 kök kenevir bitkisi ile birlikte adli makamlara sevk edildi. 4 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 11:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?