4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

1 saniyede 2 bin TL'yi çaldılar

KUYUMCUDAN 1 SANİYEDE 2 BİN TL'Yİ ÇALDILAR

Adana'da kendilerini Amerikalı olarak tanıtan biri bayan 2 kişi, girdikleri kuyumcuda 'tırnakçılık' yöntemiyle 1 saniye içinde 2 bin TL'yi çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesinde bulunan bir kuyumcuya gelen biri bayan 2 kişi, kuyumcu Şadan Fındıkkıran'a dolar bozdurmak istediklerini söyledi.

Kuyumcuya kendilerini Amerikalı olarak tanıtan kişilerden erkek olanı, cebinden çıkardığı paraları göstererek dolar bozdurmak istediğini ancak Türk parasını bilmediğini söyledi. Fındıkkıran, müşterilerin Amerikalı olduğunu söylemesi üzerine kasadaki 10 bin TL'yi çıkartarak onlara yardımcı olmak istediğini belirtti. Bu sırada paraları eline alan şahıs, tırnakçılık yöntemiyle paranın içinden 2 bin TL'yi aldı. Zanlılar daha sonra işyerinden ayrılırken, hırsızlık olayı güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.

Olayı anlatan kuyumcu Şadan Fındıkkıran, "Müşterilerden erkek olan Amerikalı olduğunu söyleyince tarzanca konuşmaya başladık. Bana el kol hareketleriyle döviz bozdurmak istediğini anlattı. Daha sonra Türk Lirası'nı iyi bilmediğini anlattı. Ben de bunun için kasada bulunan 10 bin TL'yi çıkartarak, Türk Lirası'nı gösteremeye başladım" dedi.

Fındıkkıran, kasadan çıkardığı ve lastikle sarılı olan 10 bin TL'yi gösterirken erkeğin parayı daha yakından görmek isteyerek bir kısmını eline aldığını belirterek, "Parayı eline aldı. Ben de bu arada bu şu kadar, şu para şu kadar diye tarzanca anlatıyordum. Amerikalı bu arada paranın içinden 2 bin TL'yi tırnaklayarak almış. Ben hiç fark etmedim. Bayramda para gerek oldu. Kasadan parayı çıkardım. Parayı sayınca 10 bin TL olan paranın 8 bin TL olduğunu gördüm. Defalarca saydım. Ama 8 bin TL çıktı.

Arkadaşlara sordum. Ancak kimse görmediğini söyledi" diye konuştu.

Güvenlik kamerası görüntülerini incelediğini söyleyen Fındıkkıran, "Güvenlik kamerasından ilk incelememde paranın nasıl kaybolduğunu görmedim. Daha sonra görüntüyü yavaşlatarak baktığımda döviz bozdurmaya gelen biri kadın biri erkek iki kişiden erkeğin parayı aldığını gördüm. Adam o kadar hızlı alıyor ki, güvenlik kamerasından incelerken bile zor fark ediliyor. 2 bin TL'yi 1 saniyede arka cebine koyuveriyor. Bu kadarına pes doğrusu. Polise gittim inceleme başlattı. Bunların Amerikalı olduğuna inanmıyorum. Bunlar ya İranlı ya da Suriyeliydi bence" dedi.

Polis, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

KUYUMCUDAN 1 SANİYEDE 2 BİN TL'Yİ ÇALDILAR
KUYUMCUDAN 1 SANİYEDE 2 BİN TL'Yİ ÇALDILAR
KUYUMCUDAN 1 SANİYEDE 2 BİN TL'Yİ ÇALDILAR
KUYUMCUDAN 1 SANİYEDE 2 BİN TL'Yİ ÇALDILAR
KUYUMCUDAN 1 SANİYEDE 2 BİN TL'Yİ ÇALDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 10:33:01
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 11:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?