4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

1 TL'lik tazminat davası açtı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın kendisine "Basın yayın yoluyla hakaret" ettiği gerekçesiyle 1 TL'lik sembolik tazminat davası açtı.


Sağlam, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Adana'da seçim sürecinin halen devam ettiğini iddia etti. AK Parti ve CHP'nin seçimlerin iptal edilmesi için itiraz ettiğini ve YSK'nin dün itibariyle başvuruları incelemeye başladığını belirten Sağlam, Adana seçimlerinin akıbetiyle ilgili nihai kararı YSK'nin vereceğini ancak adliyenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerden sonra seçimin iptal edilmemesinin mümkün olmayacağını savunarak,"Seçim iptal edileceğine yönelik inancımı hala koruyorum.


Bu görüntülere takılan kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi ve arkasında kimlerin olduğunun ortaya çıkartılması gerekir. Bu kişiler YSK'nın kararından sonra ortaya çıkartılırsa bu Adanalıyı memnun etmez. Biz yargıya güveniyor ve mücadelemizi yargı üzerinden sürdürüyoruz. YSK kararı çok kısa sürede de olabilir uzun bir sürede de olabilir" dedi.
Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu anımsatan Sağlam, Durak'ın kendisi hakkında "Basın yayın yoluyla" hakarette bulunduğunu, bu sebeple Durak ile mücadelesini yargıya taşıma kararı verdiğini belirterek şunları kaydetti:
"Durak'ı cezalandırmak için yargı yoluyla her türlü yolu deneyeceğiz. Durak suç işlemişse cezasını çekecek. Basın yoluyla hakaret ettiği ve iftira attığı için Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduk. Sembolik olarak 1 TL'lik maddi tazminat davası açtık. Bundan sonrada Sayın Aytaç Durak ile olan şikayetlerimizi yargıya taşıyıp hakkımızı arayacağız. Çünkü kanunlara göre herkes eşittir."
Sağlam, Durak'ın Seyhan ilçe Seçim Kurulu Müdürü Hamit Arıkaner'e önceki seçimler sonrasında çay bahçesi işletmesinin verildiği gerekçesiyle mahkemelik olduğu dönemde Arıkaner'in avukatlığını yaptığını doğrulayarak şöyle devam etti:
"Arıkaner o dönemde bana geldi. Ben de avukatlığını yapmaya karar verdim. Ancak 29 Mart yerel seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloyla birlikte 6 Nisan Pazatesi günü avukatlığından ayrıldım. Ben 29 Mart yeril seçimlerinden önce Sayın Aytaç Durak'ın da avukatlığını yapardım. Ama aynı tablodan sonra onun da avukatlığını bırakırdım."
Adana'da seçimlerin bu hale gelmesinin tek sebebinin Durak'ın açıklamaları olduğunu ileri süren Sağlam, "Durak, metro başta olmak üzere, Çatalan içmesuyu, seçimler sırasında yaptığı açıklamalarla ortamı gerdi. Daha sonrada çıkıp Adana'nın Türkiye genelinde adının oy hırsızı ile çıktığını bunun sorumlusu olarak da CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici ve beni gösterdi. Durak insanları ne sanıyor bilmiyorum. Durak'ın oğluna ait
olan televizyonda günlerce oy hırsızlığı yapacaklar diye yayın yapılmadı mı? Gelin hep birlikte bu lekeyi temizleyelim. Seçimler iptal edilsin. Kimse adliyeye girip oyları çalmasın. Sandılara gidip pusulaları değiştirmesin. Adana'da hep birlikte seçimlerde temizel operasyonu başlatalım" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 18:15:14
Güncelleme :9 Nisan 2009 Perşembe 18:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Vatandaş Külyutmaz IP: 195.174.64.xxx Tarih : 9.04.2009 22:51:36

AKP il başkanı her fırsatta adını mesleğini ön plana çıkardı. Hiçbir başarıda elde edemedi. Seçimlerden önce ne gördük ne bir vaat işittik kendilerinden.  Başkalarını  çıkar ilişkisi ile suçlarken kimlerle ahbap-çavuş ilişkisi içinde olduğu da ortaya çıktı. Müvekkili YSK da görevli sonrada müvekkilinin mevcut başkanla ilişkisini eleştiriyor. Ne malum senin pis işler çevirmediğin. Hadi buyur ispatla.