2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'1 YTL için öldü' haberini yalanladı

Adana'da, Seyhan Nehri'nde boğularak hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ömer Dicle'nin babası Mehmet Dicle, "Havuza giriş için oğlumdan para talep etmemişler. Yalan haberlerle kimse kimseyi rencide etmesin" dedi.

Bazı gazete ve televizyonlarda "1 YTL için öldü" başlıklı haberlerin yer alması üzerine açıklama yapan 33 yaşındaki seyyar satıcı Mehmet Dicle, oğlunun ölümünde kimsenin suçlu veya sorumlu olmadığını söyledi.

Gazete ve televizyonlarda yer alan haberlerin doğru olmadığını vurgulayan Dicle, "Oğlum ve arkadaşları yüzme havuzu yerine nehre gitmiş. Ne yapalım, kader. Bunda kimsenin suçu yok" şeklinde konuştu.

Yalan haberlerle kimsenin kimseyi rencide etmeye hakkı olmadığını kaydeden Dicle, şunları söyledi:

"Kimse yalan haber üzerine yorum yapmasın. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Aytaç Durak iyilik yapmış. Çocuklarımızı, bizleri düşünerek Adana'nın her tarafına havuzlar yaptırmış. Allah ondan razı olsun. Aileler çocuklarını Büyükşehir Belediyesi havuzlarına göndersin. Benim ciğerim yanmış, başkalarınınki yanmasın. Çocuklar havuzlarda yüzme öğrensin. Nehre gitmelerine izin vermesinler. Oğlum havuza gidip yüzme öğrenseydi bugün yaşıyor olurdu."

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu Tuncer Akdoğan ise yüzme bilmeyen bütün çocukları yüzme havuzlarına beklediklerini ifade ederek, "Belediyemiz tarafından yaptırılan 35 havuzda öğleye kadar yüzme eğitimi veriliyor. Havuzlar öğleden sonra halkımıza ücretsiz olarak açılıyor. Nehirde boğulan Ömer Dicle'nin parası olmadığı için havuza alınmadığı iddia ediliyor. Çocuktan para istenmesi söz konusu değil. Ömer Dicle'nin ölümüyle ilgili kulaktan duyma bilgilerle haber yapılıyor, kamuoyu yanlış yönlendiriliyor, belediyemizin hizmetine gölge düşürülmeye çalışılıyor. Geçtiğimiz 4 yılda 51 bin çocuğumuza yüzme öğrettik. Bu yıl da 30 bin çocuğumuza yüzme öğretiyoruz. Şu bilinsin ki, yüzme bilen çocuk boğulmaz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 16:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?