3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

10 bin çocuk yüzme öğrenecek

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Hayal Dünyası içindeki Açık Olimpik Havuzu'nda verdikleri ücretsiz kursta 7-13 yaş grubundan bu yıl da 10 bin çocuğun yüzme öğreneceğini söyledi.

Başkan Öztürk, yaptığı açıklamada, 2008 döneminde 2 Haziran'dan bu yana devam eden ilk etap yüzme kursundan 500 öğrencinin sertifika almaya hak kazanacaklarını belirterek, 9 Eylül’e kadar devam edecek kurslarda bu yıl da 10 bin çocuğun yüzme öğreneceğini kaydetti.

Yüzme eğitimlerine ağırlık verilmesinin ardından içerisinden sulama kanalları geçen, baraj gölü bulunan ve denize kıyısı bulunan Adana'da boğulma vakalarında önceki yıllara oranla ciddi bir düşüş yaşandığını vurgulayan Öztürk, "Yine de tüm uyarılara rağmen yüzme bilmediği halde sulama kanallarına girip serinlemeye çalışan yavrularımızın hayatlarını kurtarmak istiyoruz. Bu nedenle yüzme kurslarında öğrenecekleri ve hayatları boyunca uygulayacakları yüzme eğitimine tüm Seyhanlı yavrularımızı davet ediyoruz" dedi.

Toros Mahallesi içindeki Hayal Dünyası tesislerinde bulunan Açık Olimpik Yüzme Havuzu'nda üniversite mezunu öğreticilerin nezaretinde verilen yüzme kursuna kayıtlar sezon boyunca devam edecek.

Nüfus Cüzdan fotokopisi, sağlık raporu ve bir adet vesikalık fotoğrafla başvuran 7-13 yaş arası yüzme kursiyerlerine her seansı 1 saat 20 dakika süren ve toplamda 3 haftada 12 saat devam eden yüzme eğitimi veriliyor. Yüzme kursiyerlerine bone, şort, tişört ücretsiz olarak hediye ediliyor.

Ücretsiz yüzme kursundan Seyhan'ın tüm mahallelerinde oturanların yararlanabilmesi için mahalle muhtarlıklarından da ücretsiz otobüs seferi düzenleniyor.

Ücretsiz yüzme kursunda ikinci etap kurs 16 Haziran’da başlayacak. Yüzme kursunda sonraki etaplar 17 Haziran, 7-8 Temmuz, 28-29 Temmuz, 18-19 Ağustos ve 8-9 Eylül tarihlerinde başlayacak.

Kurslar yaz boyunca 11 dönem sürecek.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?