29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

10 Temmuz Dünya Hukuk Günü

Adana Barosu Başkanı İbrahim Gazioğlu, yeni çıkartılacak yasaların, avukatların sıkıntılarının giderilmesi, hukukun işlerlik kazanması ve hızlanmasına katkı yapacağını bildirdi.


Gazioğlu, 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bugün insanlığın her şeyden çok barışa ve refaha ve bunun olması için de hukuka gereksinimi bulunduğunu belirtti. Hukukun, ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel yaşamdan soyutlanamayacağına dikkat çeken Gazioğlu, "Adalet sistemi içerisinde savunma mekanizması, avukatlar aracılığıyla yürütülmektedir. Ülkemizde avukatların bu anlamda bir çok sorunu var. Yeni çıkartılacak yasaların, avukatların bu konudaki sıkıntılarının giderilmesi, hukukun işlerlik kazanması ve hızlanmasına katkı yapacağı inancındayız" dedi.

 
Bütün siyasi partilerin seçim beyannamelerini incelediklerini ancak "savunmanın güçlendirilmesi ve sorunlarının çözümlenmesi" adına tek satıra rastlamadıklarını ifade eden Gazioğlu, bu konuda siyasi partilerin düzenleme yapmasını ve hukukçu milletvekillerinden görüş almalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 14:08:09
Güncelleme :9 Temmuz 2007 Pazartesi 14:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?