29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

10 yaşındaki çocuğa işkence iddiası

Adana Valiliği, 10 yaşındaki çocuğa işkence yapılarak sokağa terk edilmesiyle ilgili inceleme başlattı. 

Edinilen bilgiye göre, Denizli Mahallesi 118. Sokak'taki boş arazide yaralı halde bulunarak hastaneye kaldırılan 10 yaşındaki M.U.'nun tedavisi devam ediyor. 

Adana Valiliği, annesinin dostu T.D. tarafından tabancayla ve bıçakla yaralanan M.U. için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün olayı araştırması için görevlendirdi. Adana Devlet Hastanesi'ne giden 2 görevli, hastane yönetiminden çocukla ilgili bilgi aldı. Görevliler, basın mensupları görüntü aldığı için çocukla görüşmeden hastaneden ayrıldı. 

Öte yandan, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği'nde sorgusu devam eden T.D.'nin yapılan Güvenlik Bilgi Tetkiki incelemesinde hırsızlık suçundan sabıkası bulunduğu belirlendi. Hırsızlık Bürosu Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmada, T.D. ile çocuğun annesi M.U.'nun, 7 Şubat 2007 tarihinde Yeşilyurt Mahallesi'nde bir evden hırsızlık yaptığı ileri sürüldü. Hırsızlığın meydana geldiği evin sahipleri ve görgü tanıklarınca teşhis edilen T.D. ile M.U.'nun evden DVD player çaldıkları iddia edildi. 

Zanlı T.D.'nin hırsızlık ve silahla adam yaralama suçundan adliyeye sevk edileceği belirtildi. Tedavisi süren oğlunun yanında refakatçi olarak bulunan anne M.U.'nun ise Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla ifadesi alınırken, gözaltına alınmayacağı öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 19:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?