2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'100 Temel Eser'in dağıtımı başladı

Türk Telekom, ilköğretim öğrencilerine yönelik 100 temel eserden oluşan 25 bin kitabın dağıtımına başladı.

Adana Valiliği bahçesindeki kitap dağıtım töreninde konuşan Vali İlhan Atış, Türk Telekom sayesinde öğrencilerin bu yaz çok sayıda kitap okuyacağını söyledi.

Atış, Türk Telekom'un çok sayıda kırsal yerleşim yerine internet ağı kurduğunu, ancak kitap dağıtım işini üstlenmesinin daha önemli bir görev olduğunu belirterek, "Türk Telekom'u böyle hassas bir görev seçtiği için kutluyorum. Kitap okumak öğrenciler için çok önemli bir görev. Öğrenciler bu yaz tatilinde daha fazla kitap okuyacak" dedi.

Türk Telekom İl Müdürü Ömer Yıldız ise, MEB'in "100 Temel Eser" kitap kampanyasının bu yıl dağıtım işini üstlendiklerini, yaz boyunca 11 Temmuz'dan itibaren başlayarak Türkiye genelinde 25 bin adet kitap dağıtacaklarını ifade etti.

Bugün Adana'da 275 adet kitap dağıtacaklarını belirten Yıldız, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayesinde başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyasına destek olmak amacıyla ilköğretim öğrencileri için Türkiye genelinde 100 temel eserden oluşan 25 bin adet kitap dağıtımını üstlendik. Türkiyemiz için oluşturulan ve gelişmesine katkıda bulunan bütün sosyal sorumluluk projeleri bizim için önemlidir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise, Türk Telekom'un öğrencilere yapmış olduğu desteğin çok önemli olduğunu, öğrenciler için kitap okumanın hayati önem taşıdığını söyledi.

Daha sonra Türk Telekom İl Müdürü Yıldız, Vali Atış'a bir kutu kitap hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 14:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?