3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

100 YTL'ye cinayet işledi

Adana'da, yaklaşık 2 yıl önce kız kaçırma yüzünden 100 YTL karşılığında Cengiz Sönmez'i düğünden çağırıp tabancayla öldürdüğü iddia edilen 18 yaşındaki Mehmet Aslan'ı ağırlaştırılmış ömür boyu hapisten yaşının küçük oluşu kurtardı. Aslan, 15 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Levent Mahallesi'ndeki sulama kanalı kenarında 24 Nisan 2006'da ensesine tek kurşun sıkılarak öldürülen ‘hırsızlık’tan sabıkalı Cengiz Sönmez'in cesedi bulundu. Sönmez'in, 2005'te sevdiği 22 yaşındaki Remziye Kocakaya'yı kaçırdığı, çiftin nikahsız yaşadıkları ve genç kadının 5 aylık hamile olduğu belirlendi.

Cinayet bürosu ekipleri, bu beraberliği kabul etmediği öne sürülen kaçırılan kızın amcası Recep Kocakaya'yı ve görüştüğü kişileri takibe aldı. Gözaltına alınan Mehmet Aslan, arkadaşı Kocakaya'nın azmettirmesiyle 100 YTL karşılığında cinayeti işlediğini itiraf etti.

Kocakaya kaçarken Aslan ile cinayete yardımcı olduğu öne sürülen 20 yaşındaki Engin Biter tutuklanıp haklarında Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘nitelikli adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DÜĞÜNDEN ÖLÜME

1.5 yılı aşkın süredir tutuklu yargılanan Aslan, karar duruşmasında suçlamayı kabul etmedi. Cinayeti firardaki Recep Kocakaya'nın işlediğini iddia ederek, “Recep, ‘Cengiz'den hoşlanmıyorum. Bizim kızımızı kaçırmıştı. Benim için onu öldürür müsün? Sana 100 YTL veririm’ dedi. Ben de kabul edip, akşam mahalledeki düğüne gittim. Burada Cengiz ile karşılaştım. Bir süre oturduk. Birlikte halay çekip eğlendik. Cengiz'i para vermek bahanesi ile Recep'in bulunduğu yere götürdüm. Recep başına ateş edip öldürdü. Ben öldürmüş olsaydım kaçmam gerekirdi. Oysa teslim oldum'' diyerek beraatını istedi. Biter de öldürme olayına karışmadığını öne sürdü. Avukatı Hatun Olguner de davanın uzaması için hakkında yakalama emri çıkartılan firardaki sanık Kocakaya'nın öldürülenlerin yakınlarına 50 bin YTL verdiğini öne sürdü.

Mahkeme heyeti, Aslan'ı önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Olay tarihinde yaşının 18'den küçük olması ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezayı 15 yıla indirildi. Biter ise ‘cinayete yardımcı olmak’ suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi. Cinayeti azmettirdiği iddia edilen firardaki sanık Kocakaya'nın dosyası ise ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 13:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?