4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

1000 fidan toprakla buluştu

Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından eğitim gönüllülerine tahsis edilen Kurttepe bölgesindeki alana bin fidan dikildi.

Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen fidan dikim şölenine Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Tahsin Uysal, İl Müftüsü Mehmet Barış, Dernekler İl Müdürü Recep Kurtoğlu, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Kamil Akman, Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz ve eğitim gönüllüsü öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Tahsin Uysal, eğitim öğretim faaliyetlerine katkıda bulunmanın yanı sıra ağaç dikmenin de bir vatan görevi olduğunu söyledi. Eğitim gönüllülerine böyle bir imkan sunduğu için Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür eden Uysal, "Amacımız Adana'ya yeşil bir köşe kazandırmaktır" dedi.

Adana Müftüsü Mehmet Barış ise İslam aleminin orman ve ağaç sevgisine çok değer verdiğini ifade etti. Barış, Peygamberimiz Mekke'den Medine'ye Hicreti sırasında yanına gelen bir sahabenin yaşlı bir ağacı kesmek için izin istediğinde, 'onun yerine iki ağaç dikilirse kesebilirsin' dediğini hatırlatarak, "Buraya her dikeceğimiz fidan ve onun her bir yaprağı tesbih ettikçe onun sevabına inşallah ortak olacağız" dedi.

Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Kamil Akman da, fidan dikmenin onurlu bir görev olduğunu belirtti.Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz ise, ormanların insanların yaşayabilmesi için gerekli olan doğal kaynakların başında geldiğini vurgulayarak, "İçtiğimiz suda, soluduğumuz havada ormanların önemi büyüktür. Bütün bu çalışmalarımız daha yeşil yaşanabilir bir dünya içindir. Adana'mıza kazandıracağımız bu yeşil alana daha sonrada sahip çıkmanızı istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler ağaç ve orman sevgisi konulu şiirler okudu. Meryem Mehmet Kayhan İlköğretim Okulu Folklor Ekibi bir gösteri sundu.
Daha sonra eğitim gönüllüleri ve öğrenciler bin fidanı toprakla buluşturdu.
Fidan dikiminin ardından fakir öğrencilerin eğitimlerini devam ettirebilmelerini ve eğitim masraflarını karşılamak amacıyla sıkma, börek, tatlı, çiğ köfte ve içecekler satışa sunuldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 15:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?