30
Nisan
2024
Salı
ADANA

107 gün sonra tamamlanıyor

Adana'da, Seyhan Belediyesi tarafından yaptırılan Seyhan Kültür ve Sanat Merkezi'nin inşaatı hız kesmeden sürüyor.

Temeli 18 Şubat 2007'de dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından atılan Seyhan Kültür ve Sanat Merkezi, 107 gün sonra, planlanan tarihte tamamlanacak.

Bodrum, zemin ve 2 kattan oluşan Kültür ve Sanat Merkezi, 9 bin 790 metrekare kapalı alana sahip olacak. Merkezde, gerektiğinde birleştirilebilecek özelliklerde 700 ve 300 ile 150 kişi koltuk kapasiteli 3 ayrı tiyatro ve toplantı salonu bulunacak. Toplamda bin 470 metrekareyi bulan 3 ayrı sergi salonu, aynı anda 3 ayrı etkinliğe ev sahipliği yapabilecek. Ayrıca, 4 bin 370 metrekarelik yürüme yolları ve bitkilendirme yöntemiyle çevre düzenlemesi yapılacak.

3 adet asansör, kapalı otopark ve merkezi ısıtma-soğutma sistemi de bulunacak Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde, ayrı bir birim olarak nikah salonu da yer alacak. Nikah salonu, Seyhan Evlendirme Müdürlüğü ile birlikte iki ayrı birimden oluşacak. Kültür ve Sanat Merkezi'nde ayrıca idari ve yönetim birimleri için de ayrı bölümler yer alacak.

Belediye Başkanı Azim Öztürk, Kültür ve Sanat Merkezi'nin planlanan tarihte Seyhanlılar'ın hizmetine sunulacağını belirterek, "Kamuda başlayan inşaatlar genellikle sonraki yıllara sarkar ve bir türlü bitmek bilmezdi. Ancak biz bundan önceki Huzurevi, SEYMER'ler, Hayal Dünyası ve Yetiştirme Yurdu gibi çalışmalarımızda da olduğu gibi inşaatımızı ön gördüğümüz sürede tamamlayacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 11:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NİHAL ARIK IP: 88.232.6.xxx Tarih : 22.08.2007 14:05:17
TOKİ ŞAMBAYAT TOKİ KONUTLARINDAN ANAHTAR TESLİMİ İLE İLGİLİ BİR BİLGİ YOK HALA EVİ OLMAYAN TOPLUM KÜLTÜR VE SANATI NE YAPSIN.BASIN BİRDE BU KONUDA BİLGİ VERSE NASIL OLUR ACABA........