4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

11 gence hapis cezası

Adana'da izinsiz düzenlenen gösterilere katılarak "terör örgütü adına suç işlemek, propaganda yapmak ve yaralama" iddialarıyla haklarında açılan dava kapsamında yargılanan, olay tarihinde yaşları 14 ile 17 arasında değişen 11 genci en az 4 yıl hapis cezası verildi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, geçen yıl Nisan ve Mart aylarında, Dağlıoğlu, Gülbahçe, Anadolu, Denizli mahallelerinde düzenlenen izinsiz gösterilere katılan ve olay tarihinde yaşları 14-17 arasında değişen tutuksuz sanıklar M.T., Ö.K., K.T., H.T., Ö.S., B.E., S.K., H.I., A.Ö., Z.U., S.K. ve avukatları hazır bulundu. Sanıklar duruşmada suçlamaları kabul etmeyerek, olay yerinden tesadüfen geçtiklerini ileri sürdü.

Sanık avukatları da müvekkillerinin, "işledikleri suçu algılayacak kapasitede olmadıkları, suça katıldıklarına dair kesin delil bulunmadığını" öne sürüp beraatlerini talep etti.

Mahkeme yapılan duruşma sonunda, M.T. ve Ö.K.'nin 6 yıl 4'er ay, K.T., H.T., Ö.S., B.E., S.K.'nin 5 yıl 8'er ay, H.I.'nın 4 yıl 5 ay, A.Ö., Z.U. ve S.K.'nın da 4 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanıklar, mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından onanması halinde cezaevine girecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 16:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?