4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

112 Acil çalışanlarına seminer

Adana İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından 112 acil çalışanlarına "Acil Uygulamalarında Tıp Etiği ve Hasta Hakları” konulu konferans verildi.

Hekimevi Toplantı Salonundaki konferansa Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Deontoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. N. Selim Kadıoğlu ve Kahramanmaraş İlk Sağlık Müdürlüğü 112 acil İstasyonunda görevli Dr. Hasan Erbay konuşmacı olarak katıldı.

Hasta Hakları Adana İl Koordinatörü Dr. Aylin Üner Sönmezler “Hasta Hakları” eğitimini başta sağlık, eğitim ve güvenlik hizmetlerinde görev alan personel dahil her kesime verildiğini ifade etti. Dr. Sönmezler, “En sevdiklerimizin en zor anlarında yanında olan acil servis çalışanlarının bu özveri gerektiren görevlerini yaparken hem hukuki, hem de idari anlamda sorunlarla karşılaşmamanız için “Acil Uygulamalarında Tıp Etiği ve Hasta Hakları” konularında bir eğitim planladık” dedi.

ÇÜ Tıp Fakültesi Deontoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. N. Selim Kadıoğlu, etiğin tıbbın topluma entegrasyonunu sağlamak gibi bir misyonu bulunduğunu anımsatarak, “Tıp etiği ilkeleri içerisinde; yaşama saygı, yarar sağlama, özerklik-özerkliğe saygı, zarar vermeme, adalet, aydınlatma ve onam alma, dürüstlük, mahremiyete saygı, sır saklama, özgecilik, asla yalan söylememe, ihtisasa hürmet, dayanışmacılık, ayrımcılıktan kaçınma, sadakat yer almaktadır” şeklinde konuştu. Kadıoğlu, etik - hukuk kavramları konusunda da sağlık çalışanlarına bilgiler verdi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil İstasyonunda görevli, ÇÜ Tıp Fakültesi Deontoloji Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Dr. Hasan Erbay ise acil serviste bizzat çalışan biri olarak ambulansta tıp etiği ve hasta hakları konularına dikkat çekti. 112 çalışanlarının hizmet sunumunda karşılaştığı zorluklardan, risklerden örnekler veren Dr. Erbay, hastanın mahremiyetine saygı, bilgilerinin gizliliği gibi hasta hakları konularında gereken özenin gösterilmesinin önemini vurguladı.

Hekimevi’ndeki “Hasta Hakları Konferansına” Adana merkez ve ilçelerdeki 112 Acil Servis İstasyonlarında çalışan acil tıp teknisyeni, paramedik ve doktorlardan oluşan 120 kişi katıldı

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 11:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?