4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

116 hekim ant içti

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 2009 yılı mezunları ant içerek, mesleğe ilk adımı attı.

Çukurova Üniversitesi 2008-2009 dönemi mezuniyet ve ant içme töreni Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Törende ilk olarak tıp fakültesini birincilikle bitiren Özge Karagöl, mezun olan 116 arkadaşı adına konuşma yaptı.

Karagöl, sorumluluklarının büyük olduğunu, zorluklar karşısında hiçbir zaman yılmayacaklarını belirtti. Törende konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, doktorların sorunları bilen ve kendi görüşünü ortaya koyabilen kişiler olduğunu söyledi.

Akınoğlu, "Doktor; hoşgörülü, sabırlı ve paylaşımcı yapısıyla sevilen biri olmalıdır. Doktor bilmedikleriyle kendini eleştirebilen kişidir. Dürüst ve açıklayıcı olmalıdır. Irk, cinsiyet, etnik köken ayrımı yapmayarak sağlıkta adaletin bozulmasına izin vermemelidir" dedi.

Sağlık harcamalarının günümüz koşullarında arttığına değinen Akınoğlu, konuşmasını şöyle bitirdi:

"Sizlere gerçekten çok güveniyoruz. Sorumluluklarımızın sizlere hiçbir zaman ağır gelmeyeceğini biliyoruz. Çünkü altından kalkacak güce sahipsiniz. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni her zaman yuvanız olsun. Beklentimiz başarılı olmanızdır. Yolunuz açık olsun."

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Doran ise, öğrencilere seslenerek, "Eğitim aldığınız 6 yıl içinde yüreği insan sevgisiyle dolu, dil, din, ırk, cinsiyet, milliyet ayrımı gözetmeyen, her hastasına olumlu yaklaşabilen, bilimi insanlık için kullanan, kendine güvenen hekimler olmanız için çok çaba harcandı. Eğitiminiz boyunca sizleri üzdük, yıprattık. Çünkü yığınla bilgi ve beceriyi 6 yıla sığdırmaya çalıştık" dedi.

Sinevizyon gösteriminin ardından 116 hekim, ant içerek hekimliğe ilk adımı attı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 09:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?