29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

12 Eylül protesto edildi

Adana'da kendilerine "Adana 78'liler Girişimi" adını veren bir grup, 12 Eylül 1980 askeri müdahalesinin yıldönümü nedeniyle Kenan Evren Bulvarı girişindeki tabelanın üzerini siyah bezle kapatarak daha önceden hazırladıkları "Demokrasi Bulvarı" yazılı tabelayı bulvar girişine yerleştirip açılış kurdelesini kestiler.

Merkez Seyhan ilçesindeki Toros ve Mahfesığmaz Mahalleleri arasında bulunan Kenan Evren Bulvarı girişinde toplanan "Adana 78'liler Girişimi" üyeleri, 12 Eylül 1980 askeri müdahalesini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.
Mersin 78'liler Girişimi üyelerinin de desteklediği eylemde, bulvarın girişindeki Kenan Evren Bulvarı tabelasının üzeri siyah bezle kapatıldı. Bu sırada, "Darbelere hayır, darbeciye red, demokrasiye evet", "darbeciler yargılansın" şeklinde sloganlar atıldı.

Grup, daha sonra "Demokrasi Bulvarı" yazılı tabelayı bulvarın girişine yerleştirerek açılış kurdelesi kesti.
Adana 78'liler Girişimi Sözcüsü Aysel Kılıç, bulvarın adının "Demokrasi Bulvarı" olarak değiştirilmesi için Adana Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe verdiklerini belirtti. Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 16:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?