29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

12 kişinin kimlik tespiti sürüyor

Adana'dan havalandıktan sonra Bağdat'ta düşen Maldova uçağında hayatlarını kaybeden yolculardan, 5'i yabancı uyruklu toplam 12 kişinin kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Adana Valiliği bünyesinde oluşturulan kriz masasından, edinilen bilgiye göre, kazadan sonra Adana'ya getirilen cenazelerden Hamdi Şahin, İsmail Kulak, Hüseyin Şahin, Ali Nihat Özbingül, Olcay Geyik, Özcan Özkan, Süleyman Özkartal, Emrah Özkartal, Durdu Mehmet Kayış, Abdullah Albayrak, Ahmet Sığındı, Mehmet Yıldız, Mehmet Dilki, Tahsin Aykırı, Mehmet Gültekin, Ersud Lal, Nail Karaca, Sabahattin Kesten, Rüstem Tarhan, Bülent Durucan ve Nadir Tansu Alpaydın ailelerine teslim edildi.

Bu arada, teslim edilen Bekir Yıldız ve Halil Kılıç'ın cenazelerine, ailelerinin başvurusu üzerine yeniden teşhis yapılması amacıyla DNA testi uygulanacağı öğrenildi.

Kriz Masası yetkilileri, Bekir Yıldız ve Halil Kılıç ile birlikte Ramazan Altıkulaç, Aziz Gelinci, Serkan Geyik, Ahmet Gezer, Rifat Demir ile yabancı uyruklular Alexey Ganzha (Rusya), Anatolie Seflediuc (Moldova), Drigorii Ciupricov (Moldova), Petru Sirbu (Moldova) ve Serhy Mashtalyar'ın (Ukrayna) kimliklerinin tespiti amacıyla incelemenin sürdüğünü bildirdiler.

Çukurova Devlet Hastanesi, Numune Hastanesi ve Seyhan Devlet Hastanesi'ndeki cesetler, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'ndan, DNA sonuçları geldiğinde ailelerine teslim edilecek.

a.a
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 12:58:50
Güncelleme :12 Ocak 2007 Cuma 13:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?