4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

120 öğrenciye coşkulu karşılama

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) geçen yıl başlatılan "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Malatya'dan Adana'ya gelen 120 öğrenci için karşılama programı düzenlendi.

Vali Vekili Fikret Deniz, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenen programda, kendisinin de daha önce Malatya'da görev yaptığını, bu nedenle proje kapsamında kente Malatyalı öğrencilerin gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Deniz, "Sürekli değişim ve gelişim yaşanıyor. Gençler bu değişime ayak uydurmalı. Çünkü sizler ülkemizi teslim aldığınız noktadan bayrak yarışı gibi daha ileri götüreceksiniz" diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise gönül köprüsü programı çerçevesinde 120 öğrencinin Adana'ya geldiğini, bir hafta boyunca kendin tarihi ve turistik yerlerini gezeceğini söyledi.

Proje kapsamında öğrenciler arasında büyük bir kaynama yaşandığını anlatan Büyükfırat, "Öğrenciler kentte bir hafta boyunca çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler bulunacaklar. Yurtta kalacak misafir öğrenciler iki gün de yaşıtlarının ailelerinde konuk edilecek. Böylece hedeflenen doğu ile batının kaynaşması sağlanacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü çocuk korosu tarafından Türk Sanat Müziği konseri düzenlendi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 18:33:56
Güncelleme :26 Haziran 2009 Cuma 18:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?